• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makkarakastike

Perinteinen makkarakastike valmistuu erittäin nopeasti arkiruuaksi. Tämäkin resepti vain n. 1,40€/annos*.
Makkarakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 126 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1pkt(580 g)HK Sininen -lenkkimakkaraa
    • 2(200 g)sipulia
    • 2rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 5dlvettä
    • 1tlk(2 1/2 dl)Valio Kippari ruokakermaa tai
    • muuta maustettua ruokakermaa
    • 1rklPirkka sinappia, makea
    • ripausmustapippuria
    • persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi kuorittu makkara. Hienonna sipulit. Ruskista makkarat ja sipulit kevyesti rasvassa. Ripottele pinnalle jauhot. Siirrä pannu kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi. Siirrä pannu takaisin levylle, kaada joukkoon ruokakerma ja mausta kastike. Keitä kastiketta 5-10 minuuttia.
  2. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta ja salaattia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 126 kcal529 kJ
  • Proteiinia3,75 g
  • Hiilihydraatteja5,25 g
  • Rasvaa9,96 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21