• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mangotorttu

Helppo ja herkullinen mangotorttu on mangoinen juustokakku, joka maistuu esimerkiksi keväisen aterian jälkiruokana.
Mangotorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pinta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Valuta ja soseuta mangoviipaleet. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mangosose, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja limetinmehu. Kuumenna appelsiini-mangomehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Siirrä torttu jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
  3. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna desilitra mehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon loput mehusta. Lusikoi seos varovasti hyytyneen juustokerroksen pinnalle. Torttu saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
  4. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia3,42 g
  • Hiilihydraatteja20,2 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua