Hyppää sisältöön
Tiramisujuustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Tiramisujuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juustokakussa maistuvat tiramisusta tutut maut. Tarjoa täyteläinen kakku espresson kanssa.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (175 g)
     
    kaurakeksejä
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    tai
    50 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    3 rkl
     
    vahvaa espressoa
    tai

    Täyte

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    3 dl
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    3 rkl
     
    Amaretto-likööriä (tai vettä + manteliaromia)
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Pinnalle

    1 rs (250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
     
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 253 kJ / 301 kcal
    Rasva
    23,5 g
    josta tyydyttynyttä
    14,6 g
    Hiilihydraatit
    17,4 g
    josta sokereita
    13,2 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita keksimurujen joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Valmista vahva espresso (1 dl vettä ja 2 kahvimittaa espressoa). Lisää sulatettu voi ja jäähtynyt kahvi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja laita pohja kovettumaan jääkaappiin.
    Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään tasaiseksi kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja Amaretto.
    Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen ja sekoita täytteeseen lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 6 tuntia, mielellään yön yli.
    Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita notkistetun mascarponen joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Pursota seos kakun pinnalle suoraan pursotinpussista ilman tyllaa pyöreiksi nokareiksi. Ripottele pintaan siivilän läpi kaakaojauhetta.