Tiramisujuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Juustokakussa maistuvat tiramisusta tutut maut. Tarjoa täyteläinen kakku espresson kanssa.
Ainekset
12 annosta
1 pkt (175 g) | kaurakeksejä tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
3 rkl | vahvaa espressoa tai |
Täyte | |
---|---|
5 | liivatelehteä tai |
3 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
3 rkl | Amaretto-likööriä (tai vettä + manteliaromia) tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinnalle | |
1 rs (250 g) | tai |
1 dl | tai |
tai | |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 253 kJ / 301 kcal |
Rasva | 23,5 g |
josta tyydyttynyttä | 14,6 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 13,2 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita keksimurujen joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Valmista vahva espresso (1 dl vettä ja 2 kahvimittaa espressoa). Lisää sulatettu voi ja jäähtynyt kahvi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja laita pohja kovettumaan jääkaappiin.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään tasaiseksi kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja Amaretto.
Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen ja sekoita täytteeseen lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 6 tuntia, mielellään yön yli.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita notkistetun mascarponen joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Pursota seos kakun pinnalle suoraan pursotinpussista ilman tyllaa pyöreiksi nokareiksi. Ripottele pintaan siivilän läpi kaakaojauhetta.