Aprikoosi-juustokakku

Kaunis ja herkullinen aprikoosi-juustokakku sopii esimerkiksi keväiseen juhlapöytään.
Aprikoosi-juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 221 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • 4liivatelehteä
    • 2tlk(à 420 g)Pirkka aprikoosinpuolikkaita
    • aprikoositölkkien liemet

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurut. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahto notkistettuun tuorejuustoon. Sekoita joukkoon ranskankerma.
  3. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vanilliinisokerilla. Kaada juustoseos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  4. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja säästä liemet. Kuumenna noin 1 dl aprikoosien lientä kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivateseos loppuliemen joukkoon ja anna liemen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa.
  5. Asettele aprikoosinpuolikkaat tiiviisti kakun päälle ja lusikoi liivateliemi päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä juustokakku tarjoiluvadille.

Ravintosisältö per 100 g

  • 221 kcal926 kJ
  • Proteiinia4,12 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi