Valkosuklaajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 rkl | sokeria tai |
4 | liivatelehteä tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 307 kJ / 313 kcal |
Rasva | 22,1 g |
josta tyydyttynyttä | 13,8 g |
Hiilihydraatit | 24,5 g |
josta sokereita | 20,2 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään kovettumaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeri.
Kuumenna limetinmehu kiehuvan kuumaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla tai tuoreilla marjoilla. Tarjoa halutessasi marjakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka kaurakeksi 220gHinta 1,99/kpl9,05/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Vanajan kaurakeksi 350gHinta 2,59/kpl7,40/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(133 arviota)
- yli 60 min4,1(285 arviota)
- yli 60 min3,6(78 arviota)
- yli 60 min3,3(23 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,6(102 arviota)
- yli 60 min3,6(195 arviota)
- yli 60 min3,6(66 arviota)
Arvostele resepti
- Manta1 kuukausi sittenHelppo resepti ja hyvä!
- Nimimerkki2 kuukautta sittenSuosittelen ensin sekoittamaan huoneenlämpöisen tuorejuuston sekä vatkatun kerman keskenään ja sitten lisäämään jäähtyneen suklaan ennen liivatteen lisäämistä. Tällöin ei juoksetu niin helposti kuten minulla pari kertaa käynyt..
- Mm7 kuukautta sittenOli todella hyvää :)
- En tiedä mikä neuvoks1 vuosi sittenMaistui aika paakkuiselta
- Jorma1 vuosi sittenVoiko korvata tuorejuuston jollain muulla? (Olen allerginen tuorejuustolle)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJorma, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman tuorejuustoa, mutta sen tilalla voi kokeilla esimerkiksi kasvipohjaista kauralevitettä (esim. Oatly oatspread). Jos haluaa tehdä maidottoman juustokakun, suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku
- Jyrki5801 vuosi sittenVoiko hyydekakkuja pakastaa
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJyrki580, juustokakun voi hyvin halutessaan pakastaa. Tällöin kakku on hyvä hyydyttää ensin jääkaapissa. Voit halutessasi katsoa lisää vinkkejä kakkujen ja leivonnaisten pakastamiseen täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMerkku. Resepti on testattu K-Koekeittössä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi korvata liivatteen agar agarilla, mutta kannattaa tarkastaa annostelu agarin pakkauksesta. Tavallisesti neuvotaan, että 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
- Merkku2 vuotta sittenKertokaa agar ja mehu kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan kiehua 2 kerran ajan ?
- Merja4 vuotta sittenMahtavia😎
- Pauliina6 vuotta sittenTodella hyvä ohje eikä "karvat" haitanneet syödessä :D itsekin kaipasin vain enemmän juustomaista makua,jolloin rahkan voisi korvata,joskin toisaalta se toi raikkautta muuhun makeuteen!
- Mä vaan6 vuotta sittenVoiko antaa olla yön yli kylmässä vai?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Mä vaan, voit antaa kakun olla yön yli kylmässä.