Valkosuklaajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kuohkea valkosuklaajuustokakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen.
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150 g Pirkka kaurakeksejä
- 50 g voita
Täyte
- 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
- 2 levyä (à 100 g) Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 1 rkl limetinmehua
Ravintosisältö
- Energia1 306 kJ / 313 kcal
- Rasva22,1 g
- josta tyydyttynyttä13,4 g
- Hiilihydraatit24,4 g
- josta sokereita20,6 g
- Proteiini4,1 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään kovettumaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeri.
- Kuumenna limetinmehu kiehuvan kuumaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla tai tuoreilla marjoilla. Tarjoa halutessasi marjakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(28 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min4,5(130 arviota)
- yli 60 min3,8(145 arviota)
- yli 60 min4,5(1 765 arviota)
- yli 60 min4,0(168 arviota)
- Videoyli 60 min4,5(179 arviota)
- yli 60 min4,0(702 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (284 arviota)
- K5 kuukautta sittenGluteenitonta ?
- Noh1 vuosi sittenOli tosi paakkuinen ja kirpeän makujnen, joka yleensä ei haittaa mutta kun se ei yhtään maistunut valkosuklaalle
- Manta1 vuosi sittenHelppo resepti ja hyvä!
- Nimimerkki1 vuosi sittenSuosittelen ensin sekoittamaan huoneenlämpöisen tuorejuuston sekä vatkatun kerman keskenään ja sitten lisäämään jäähtyneen suklaan ennen liivatteen lisäämistä. Tällöin ei juoksetu niin helposti kuten minulla pari kertaa käynyt..
- Mm2 vuotta sittenOli todella hyvää :)
- En tiedä mikä neuvoks2 vuotta sittenMaistui aika paakkuiselta
- Jorma3 vuotta sittenVoiko korvata tuorejuuston jollain muulla? (Olen allerginen tuorejuustolle)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJorma, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman tuorejuustoa, mutta sen tilalla voi kokeilla esimerkiksi kasvipohjaista kauralevitettä (esim. Oatly oatspread). Jos haluaa tehdä maidottoman juustokakun, suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku
- Jyrki5803 vuotta sittenVoiko hyydekakkuja pakastaa
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJyrki580, juustokakun voi hyvin halutessaan pakastaa. Tällöin kakku on hyvä hyydyttää ensin jääkaapissa. Voit halutessasi katsoa lisää vinkkejä kakkujen ja leivonnaisten pakastamiseen täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMerkku. Resepti on testattu K-Koekeittössä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi korvata liivatteen agar agarilla, mutta kannattaa tarkastaa annostelu agarin pakkauksesta. Tavallisesti neuvotaan, että 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
- Merkku4 vuotta sittenKertokaa agar ja mehu kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan kiehua 2 kerran ajan ?
- Merja6 vuotta sittenMahtavia😎
- Pauliina8 vuotta sittenTodella hyvä ohje eikä "karvat" haitanneet syödessä :D itsekin kaipasin vain enemmän juustomaista makua,jolloin rahkan voisi korvata,joskin toisaalta se toi raikkautta muuhun makeuteen!
- Mä vaan8 vuotta sittenVoiko antaa olla yön yli kylmässä vai?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Mä vaan, voit antaa kakun olla yön yli kylmässä.