Valkosuklaajuustokakku
Kuohkea valkosuklaajuustokakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen. Noin 0,60€/annos.
12 annostayli 60 min340 kcal / annos (85g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 50gvoita
Täyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
- 2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1rklsokeria
- 4liivatelehteä
- 1rkllimetinmehua
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään kovettumaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeri.
- Kuumenna limetinmehu kiehuvan kuumaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla tai tuoreilla marjoilla. Tarjoa halutessasi marjakastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 340 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 4,98 g
- Hiilihydraatteja25,3 g
- Rasvaa24,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko hyydekakkuja pakastaa
Jyrki580, juustokakun voi hyvin halutessaan pakastaa. Tällöin kakku on hyvä hyydyttää ensin jääkaapissa. Voit halutessasi katsoa lisää vinkkejä kakkujen ja leivonnaisten pakastamiseen täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen
Merkku. Resepti on testattu K-Koekeittössä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi korvata liivatteen agar agarilla, mutta kannattaa tarkastaa annostelu agarin pakkauksesta. Tavallisesti neuvotaan, että 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
Mahtavia😎
Todella hyvä ohje eikä "karvat" haitanneet syödessä :D itsekin kaipasin vain enemmän juustomaista makua,jolloin rahkan voisi korvata,joskin toisaalta se toi raikkautta muuhun makeuteen!
Voiko antaa olla yön yli kylmässä vai?
Hei Mä vaan, voit antaa kakun olla yön yli kylmässä.