ValkosuklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuohkea valkosuklaajuustokakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 levyä (à 100 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rkl
     
    limetinmehua
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 307 kJ / 313 kcal
    Rasva
    22,1 g
    josta tyydyttynyttä
    13,8 g
    Hiilihydraatit
    24,5 g
    josta sokereita
    20,2 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään kovettumaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeri.

    Kuumenna limetinmehu kiehuvan kuumaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle.

    Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla tai tuoreilla marjoilla. Tarjoa halutessasi marjakastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Lime
      Hinta n. 0,40/kpl
      4,99/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka kaurakeksi 220g
      Hinta 1,99/kpl
      9,05/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Vanajan kaurakeksi 350g
      Hinta 2,59/kpl
      7,40/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/l
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (255 arviota)

    • Manta
      1 kuukausi sitten
      Helppo resepti ja hyvä!
    • Nimimerkki
      2 kuukautta sitten
      Suosittelen ensin sekoittamaan huoneenlämpöisen tuorejuuston sekä vatkatun kerman keskenään ja sitten lisäämään jäähtyneen suklaan ennen liivatteen lisäämistä. Tällöin ei juoksetu niin helposti kuten minulla pari kertaa käynyt..
    • Mm
      7 kuukautta sitten
      Oli todella hyvää :)
    • En tiedä mikä neuvoks
      1 vuosi sitten
      Maistui aika paakkuiselta
    • Jorma
      1 vuosi sitten
      Voiko korvata tuorejuuston jollain muulla? (Olen allerginen tuorejuustolle)
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Jorma, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman tuorejuustoa, mutta sen tilalla voi kokeilla esimerkiksi kasvipohjaista kauralevitettä (esim. Oatly oatspread). Jos haluaa tehdä maidottoman juustokakun, suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku
    • Jyrki580
      1 vuosi sitten
      Voiko hyydekakkuja pakastaa
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Jyrki580, juustokakun voi hyvin halutessaan pakastaa. Tällöin kakku on hyvä hyydyttää ensin jääkaapissa. Voit halutessasi katsoa lisää vinkkejä kakkujen ja leivonnaisten pakastamiseen täältä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/kakkujen-ja-leivonnaisten-pakastaminen
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Merkku. Resepti on testattu K-Koekeittössä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi korvata liivatteen agar agarilla, mutta kannattaa tarkastaa annostelu agarin pakkauksesta. Tavallisesti neuvotaan, että 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
    • Merkku
      2 vuotta sitten
      Kertokaa agar ja mehu kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan kiehua 2 kerran ajan ?
    • Merja
      4 vuotta sitten
      Mahtavia😎
    • Pauliina
      6 vuotta sitten
      Todella hyvä ohje eikä "karvat" haitanneet syödessä :D itsekin kaipasin vain enemmän juustomaista makua,jolloin rahkan voisi korvata,joskin toisaalta se toi raikkautta muuhun makeuteen!
    • Mä vaan
      6 vuotta sitten
      Voiko antaa olla yön yli kylmässä vai?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Mä vaan, voit antaa kakun olla yön yli kylmässä.