• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-raparperimurupaistos

Helpon kesäisen mansikka-raparperimurupaistoksen salaisuus piilee kardemummassa. Tämä resepti vain n. 1,60€/annos*.
Mansikka-raparperimurupaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 325 kcal / annos (200g)

Ainekset

5 annosta
    • 500gnuoria raparperinvarsia
    • 1ltuoreita mansikoita
    • 1dlsokeria
    • 1rklperunajauhoja

Muruseos

Lisäksi

    • Ingman laktoositonta vaniljajäätelöä

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese ja kuivaa raparperinvarret huolellisesti. Paloittele varret noin puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi peratut mansikat. Pane raparperit ja mansikat kulhoon.
  2. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos raparperi- ja mansikkaviipaleiden päälle ja sekoita varovasti. Levitä seos voideltuun laakeaan paistosvuokaan.
  3. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää margariini ja sekoita murumaiseksi.
  4. Levitä muruseos tasaisesti raparperi- ja mansikkaviipaleiden peitoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos saanut väriä. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa jälkiruoaksi.

Tiesitkö että...

VINKKI! Voit valmistaa paistoksen etukäteen. Lämmitä paistos uunissa tai grilliritilällä jälkilämmössä.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja49 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille42