MansikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkakakku

Perinteinen mansikkakakku kruunaa kesäpäivän tai kesäjuhlan. Gluteenittoman kakkupohjan voit halutessasi korvata tavallisella kakkupohjalla. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.

  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 195 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Gluteeniton kakkupohja

    • 4isoa (à 65 g)kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
    • 1dlperunajuhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Vuokaan

    • juoksevaa margariinia

Kostutus

Täyte

Koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita vuoan käsittelystä. Voitele kakkuvuoka (3 l) rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla. Pane vuoka jääkaappiin.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja poikittain kolmeen osaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Paloittele mansikat ja sekoita ne kermarahkan joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  5. Kostuta kakkupohja maitojuomalla ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päällimmäinen pohjalevy ja kostuta myös se.
  6. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja makeuta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle veitsellä. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal818 kJ
  • Proteiinia 3,43 g
  • Hiilihydraatteja19,9 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,80/kpl1,60/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    1,19/kpl2,38/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    2,09/kpl4,18/l
  • Becel kasviöljyvalm 500ml 82% juokseva
    Becel kasviöljyvalm 500ml 82% juokseva
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
    Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
    1,25/kpl
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,79/kpl3,16/kg
  • Pirkka mansikka 500g Suomi
    Pirkka mansikka 500g Suomi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    7,99/kpl15,98/kpl
  • Mansikkarasia 500g Suomi 1lk
    Mansikkarasia 500g Suomi 1lk
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 178 arvostelua
  • Joulupukki24.6.2020

    Oli tosi hyvää! Suosittelen kokeilemaan!!

  • Juhannusleipuri16.6.2020

    Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty (cm)? Onnistuuko matalareunaiseen 24cm vuokaan, vai tarvitseeko olla korkeareunainen?

  • K-Kuluttajapalvelu16.6.2020

    Juhannusleipuri, kakku on tehty 3 litran kakkuvuokaa, joka vastaa halkaisijaltaan noi 26 cm kakkuvuokaa. Kakun voi toki tehdä myös matalampaan vuokaa, tällöin paistoaikaa kannattaa hieman lyhentää, ettei kakku kuivu liikaa.

  • Annie5.6.2020

    Etsin kakkuohjetta ja tämä vähän hämäsi ensin, mutta tuli oikein kuohkea! Tarjoilin juhliin ja näytti olevan makoisa. 🎂🎊

  • Ane10.5.2020

    Voisiko aina uunin lämpötilan yhteydessä mainita onko kiertoilmauunin lämpötila vai "tavallisen".

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2020

    Ane, välitän toiveesi reseptin tekijöille. Yleisesti, kiertoilmatoiminto lämpiää nopeammin kuin uuni, jossa on vastukset ja paistolämpötilaksi riittää 20 astetta pienempi lämpö kuin vastuksilla.

  • Sani13.6.2019

    En tajua miks jokaiseen kermareseptiin tungetaan nykyään rahkaa! 🙄 Ei kerma ole liian makeaa jos käyttää kohtuudella sokeria! Ennen kermakakku oli kermakakku eikä siihen lisätty rahkaa tai kreemiä!😝