MansikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Perinteinen mansikkakakku on täytetty tuoreilla mansikoilla ja raikkaalla kerma-rahkalla. Helppo mansikkakakku kruunaa kesän juhlahetken!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

16 annosta

Gluteeniton kakkupohja

4 isoa (à 65 g)
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
perunajuhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Vuokaan

 
juoksevaa margariinia
tai

Kostutus

1 1/2 dl
 
tai

Täyte

1 prk (2 dl)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
6 dl (n. 250 g)
 
mansikoita
tai
3 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Koristelu

2 prk (à 2 dl)
 
tai
250 g
 
mansikoita
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
822 kJ / 196 kcal
Rasva
11,4 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
19,3 g
josta sokereita
14,3 g
Proteiini
3,7 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Voitele kakkuvuoka (3 l) rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla. Pane vuoka jääkaappiin.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja poikittain kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Paloittele mansikat ja sekoita ne kermarahkan joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kostuta kakkupohja maitojuomalla ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päällimmäinen pohjalevy ja kostuta myös se.

Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja makeuta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle veitsellä. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Voit halutessasi korvata gluteenittoman kakkupohjan tavallisella kakkupohjalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Hinta 5,69/kpl
    5,69/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/l
  • Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150g
    Hinta 1,89/kpl
    12,60/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,25/kpl
    4,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/l
  • Valio Eila kevytmaitojuoma 5 dl laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    3,10/l
  • Valio Eila laktoositon kevytmaitojuoma 1l
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pirkka mansikka 250g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (271 arviota)

  • Maarit
    1 vuosi sitten
    Tein syntymäpäivilleni ja kaikki vieraat ottivat toisen palan, oli niin herkullista. Helppo, raikas ja maukas kakku kesäjuhliin.
  • Joulupukki
    4 vuotta sitten
    Oli tosi hyvää! Suosittelen kokeilemaan!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Juhannusleipuri, kakku on tehty 3 litran kakkuvuokaa, joka vastaa halkaisijaltaan noi 26 cm kakkuvuokaa. Kakun voi toki tehdä myös matalampaan vuokaa, tällöin paistoaikaa kannattaa hieman lyhentää, ettei kakku kuivu liikaa.
  • Juhannusleipuri
    4 vuotta sitten
    Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty (cm)? Onnistuuko matalareunaiseen 24cm vuokaan, vai tarvitseeko olla korkeareunainen?
  • Annie
    4 vuotta sitten
    Etsin kakkuohjetta ja tämä vähän hämäsi ensin, mutta tuli oikein kuohkea! Tarjoilin juhliin ja näytti olevan makoisa. 🎂🎊
  • Ane
    4 vuotta sitten
    Voisiko aina uunin lämpötilan yhteydessä mainita onko kiertoilmauunin lämpötila vai "tavallisen".
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Ane, välitän toiveesi reseptin tekijöille. Yleisesti, kiertoilmatoiminto lämpiää nopeammin kuin uuni, jossa on vastukset ja paistolämpötilaksi riittää 20 astetta pienempi lämpö kuin vastuksilla.