Mansikkakakku
Perinteinen mansikkakakku kruunaa kesäpäivän tai kesäjuhlan. Gluteenittoman kakkupohjan voit halutessasi korvata tavallisella kakkupohjalla. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.
- 16 annosta
- 30 - 60 min
- 195 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
Gluteeniton kakkupohja
- 4isoa (à 65 g)kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 1dlperunajuhoja
- 1tlleivinjauhetta
Vuokaan
- juoksevaa margariinia
Kostutus
Täyte
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 6dl(n. 250 g)mansikoita
- 3rklsokeria
Koristelu
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 250gmansikoita
- 1rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Aloita vuoan käsittelystä. Voitele kakkuvuoka (3 l) rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla. Pane vuoka jääkaappiin.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja poikittain kolmeen osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Paloittele mansikat ja sekoita ne kermarahkan joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Kostuta kakkupohja maitojuomalla ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päällimmäinen pohjalevy ja kostuta myös se.
- Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja makeuta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle veitsellä. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 195 kcal818 kJ
- Proteiinia 3,43 g
- Hiilihydraatteja19,9 g
- Rasvaa11,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli tosi hyvää! Suosittelen kokeilemaan!!
Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty (cm)? Onnistuuko matalareunaiseen 24cm vuokaan, vai tarvitseeko olla korkeareunainen?
Juhannusleipuri, kakku on tehty 3 litran kakkuvuokaa, joka vastaa halkaisijaltaan noi 26 cm kakkuvuokaa. Kakun voi toki tehdä myös matalampaan vuokaa, tällöin paistoaikaa kannattaa hieman lyhentää, ettei kakku kuivu liikaa.
Etsin kakkuohjetta ja tämä vähän hämäsi ensin, mutta tuli oikein kuohkea! Tarjoilin juhliin ja näytti olevan makoisa. 🎂🎊
Voisiko aina uunin lämpötilan yhteydessä mainita onko kiertoilmauunin lämpötila vai "tavallisen".
Ane, välitän toiveesi reseptin tekijöille. Yleisesti, kiertoilmatoiminto lämpiää nopeammin kuin uuni, jossa on vastukset ja paistolämpötilaksi riittää 20 astetta pienempi lämpö kuin vastuksilla.
En tajua miks jokaiseen kermareseptiin tungetaan nykyään rahkaa! 🙄 Ei kerma ole liian makeaa jos käyttää kohtuudella sokeria! Ennen kermakakku oli kermakakku eikä siihen lisätty rahkaa tai kreemiä!😝