Paistetut banaanit
Kanelin ja kardemumman makuiset paistetut banaaniviipaleet sopivat erityisesti vaniljajäätelön kanssa, mutta maistuvat myös sellaisenaan. Resepti vain noin 0,25 €/annos*.
- 4 annosta
- alle 30 min
- 25 kcal / annos (30g)
Ainekset
4 annosta
- 2(350 g)Pirkka banaania
- 1-2rklvoita
- 1 1/2tlPirkka kardemummaa
- ripaussokeria
Lisäksi
- Ingman laktoositonta vaniljajäätelöä
Valmistus
alle 30 min- Kuori banaanit ja viipaloi ne paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva ja kaneli pannulla tai muurinpohjapannulla. Paista banaanipalat rasvassa kauniin ruskeiksi noin 2-3 minuuttia.
- Mausta banaanit kardemummalla ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja vaahterasiirapin kanssa
Tiesitkö että...
Vinkki! Paistetut banaanit maistuvat myös lettujen kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 25 kcal103 kJ
- Proteiinia 0,22 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Milloin Suomessa tuli keittiöihin jälkiruokaohje paistetuista banaaneista (voita, banaania ei muuta - ja sitä syötiin joko jäätelön tai kermavaahdon kera, mutta muuta ei ollut reseptissä)? Tehtiinkö niitä jo 1970-luvulla, vai myöhemmin, 1980-luvulla? Ei sentään ollut kuitenkaan mikään 1990-luvun keksintö.