Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Paistetut banaanitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut banaanit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kanelin ja kardemumman makuiset paistetut banaaniviipaleet sopivat erityisesti vaniljajäätelön kanssa, mutta maistuvat myös sellaisenaan.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
2 (350 g)
 
tai
1–2 rkl
 
voita
tai
2 tl
 
tai
1 1/2 tl
 
tai
ripaus
 
sokeria
tai

Lisäksi

 
Ingman laktoositonta vaniljajäätelöä
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 205 kJ / 288 kcal
Rasva
11,2 g
josta tyydyttynyttä
6,7 g
Hiilihydraatit
38,8 g
josta sokereita
27,4 g
Proteiini
2,9 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuori banaanit ja viipaloi ne paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva ja kaneli pannulla tai muurinpohjapannulla. Paista banaanipalat rasvassa kauniin ruskeiksi noin 2–3 minuuttia.

Mausta banaanit kardemummalla ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja vaahterasiirapin kanssa

Vinkki! Paistetut banaanit maistuvat myös lettujen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka banaani
    Hinta n. 0,30/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (61 arviota)

  • Krisu
    7 vuotta sitten
    Milloin Suomessa tuli keittiöihin jälkiruokaohje paistetuista banaaneista (voita, banaania ei muuta - ja sitä syötiin joko jäätelön tai kermavaahdon kera, mutta muuta ei ollut reseptissä)? Tehtiinkö niitä jo 1970-luvulla, vai myöhemmin, 1980-luvulla? Ei sentään ollut kuitenkaan mikään 1990-luvun keksintö.