Raparperihilloke
Tarjoa raparperihilloketta grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.
10 annostaalle 15 min35,1 kcal / annos (40g)
Ainekset
10 annosta
- 400g(n. 1 l)tuoretta raparperia
- 1/2-1dlvettä
- 1dlhillo- tai tavallista sokeria
- (ripausminttua)
Valmistus
alle 15 min- Leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi pieneen kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
- Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta halutessasi mintulla. Anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi. Tarjoa esimerkiksi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa hillokkeen halutessasi kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä. Kokeile myös kakkujen täytteenä tai lettujen ja jäätelön kanssa.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 35,1 kcal147 kJ
- Proteiinia 0,21 g
- Hiilihydraatteja7,99 g
- Rasvaa0,03 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko hilloketta pakastaa?
Eve, kyllä hillokkeen voi myös pakastaa.
Helppoa ja hyvää.
V, raparperihilloke säilyy jääkaapissa yleensä hyvin useamman viikon. Hillokkeet kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta hilloke säilyy pidempään.
Kauankohan hilloke säilyy jääkaapissa?