Hyppää sisältöön
Raparperihilloke Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihilloke

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Helppo ja nopea raparperihilloke valmistuu hetkessä. Tarjoa raparperihilloke lettujen ja jäätelön kanssa tai kokeile grillatun halloumijuuston makuparina.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
  • 400 g (n. 1 l) tuoretta raparperia
  • 1/2–1 dl vettä
  • 1 dl hillo- tai tavallista sokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    502 kJ / 120 kcal
  • Rasva
    0,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    26,7 g
  • josta sokereita
    26,7 g
  • Proteiini
    0,7 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
  1. Leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi pieneen kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut.
  3. Mausta halutessasi mintulla. Anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi. Tarjoa esimerkiksi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.
Voit maustaa hillokkeen halutessasi kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä tai tuoreella mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Raparperi Suomi
    Hinta n. 0,80/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (102 arviota)

  • hilloke
    3 kuukautta sitten
    Tämä oli kyllä älyttömän helppo ja hyvä ohje! Itsellä oli kesän jäljiltä pakastimessa raparperia, sulatin ja tein perus sokeriin hillon. Todella hyvää!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Eve, kyllä hillokkeen voi myös pakastaa.
  • Eve
    3 vuotta sitten
    Voiko hilloketta pakastaa?
  • Tate
    6 vuotta sitten
    Helppoa ja hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    V, raparperihilloke säilyy jääkaapissa yleensä hyvin useamman viikon. Hillokkeet kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta hilloke säilyy pidempään.
  • V
    7 vuotta sitten
    Kauankohan hilloke säilyy jääkaapissa?