• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperihilloke

Tarjoa raparperihilloketta grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.
Raparperihilloke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 15 min
  • 35,1 kcal / annos (40g)

Ainekset

10 annosta
    • 400g(n. 1 l)tuoretta raparperia
    • 1/2-1dlvettä
    • 1dlhillo- tai tavallista sokeria
    • (ripausminttua)

Valmistus

alle 15 min
  1. Leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi pieneen kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta halutessasi mintulla. Anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi. Tarjoa esimerkiksi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa hillokkeen halutessasi kanelilla, kardemummalla tai inkiväärillä. Kokeile myös kakkujen täytteenä tai lettujen ja jäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 35,1 kcal147 kJ
  • Proteiinia0,21 g
  • Hiilihydraatteja7,99 g
  • Rasvaa0,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • V10.7.2017

    Kauankohan hilloke säilyy jääkaapissa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.7.2017

    V, raparperihilloke säilyy jääkaapissa yleensä hyvin useamman viikon. Hillokkeet kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta hilloke säilyy pidempään.