Hyppää sisältöön
MansikkaherkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä
UUSI

Mansikkaherkku

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kesän parhaimmat kotimaiset mansikat tarjotaan kuohuviinillä marinoituna kerma-vaniljarahkavaahdon kanssa. Rousketta tuovat iki-ihanat kauralastut.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    806 kJ / 194 kcal
  • Rasva
    12,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    7,7 g
  • Hiilihydraatit
    13,3 g
  • josta sokereita
    11,4 g
  • Proteiini
    2,6 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa mansikoista kanta pois ja viipaloi tai paloittele mansikat kulhoon. Kaada päälle kuohuviini ja anna maustua 15 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja tomusokeri.
  3. Jaa kermaseos kulhoihin ja annostele päälle mansikat. Murenna puolet kauralastuista pinnalle ja jaa loput isommiksi paloiksi kulhon reunalle. Tarjoa heti.

Voit korvata kuohuviinin mansikka- tai seljankukkamehulla. Kekseinä voit käyttää mitä tahansa rapsakoita keksejä. Alkukesän mansikat voivat olla happamampia, lisää kuohuviinin joukkoon 1–2 rkl sokeria tarvittaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (1 arvio)