Raparperi-clafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-clafoutis

  • Annosmäärä6-8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Clafoutis eli ranskalainen pannukakku tehdään nyt raikkaasta raparperista. Koostumus muistuttaa tavallista pannukakkua, mutta on ihanan makea ja vanukasmainen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6-8 annosta
n. 400 g
 
tuoretta raparperia
tai
1 rkl
 
voita vuoan voiteluun
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Clafoutis

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
25 g
 
voita sulatettuna
tai

Lisäksi

 
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
tai
 
(tomusokeria)
tai

Ravintosisältö

Energia
851 kJ / 204 kcal
Rasva
11,2 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
20,5 g
josta sokereita
14 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Raparperi

Kuori raparperit tarvittaessa. Halkaise raparperinvarret pituussuunnassa ja leikkaa ne uunivuokaan (noin 30 cm x 22 cm) sopiviksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja nosta raparperinvarret uunivuokaan. Mittaa vuokaan myös sokeri ja pyöräytä raparperit sokerissa. Asettele raparperit rennosti vuokaan.

Clafoutis

Vatkaa kulhossa munat, sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri ja suola kierrevatkaimella keskenään. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunivuokaan raparperien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut hieman väriä. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.
Viimeistele pinta tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Nuoret ja hennot raparperinvarret ovat pehmeitä ja voit laittaa ne pannukakkuun pitkittäin. Paksut ja puiset varret kannattaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Häagen-Dazs 460 ml vanilla
    Hinta 6,99/kpl
    15,20/l
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Plussa-etu
    Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/l
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 l
    Hinta 6,25/kpl
    12,50/l
  • SIA jäätelö 0,5l vanilja
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (29 arviota)

  • Mökkeilijä
    3 kuukautta sitten
    Mahtava jälkiruoka, iltapala tai välipala! Helposti muokattavissa oleva ohje, jonka vuoksi onkin ollut kesän suosikki myös mökillä. Toimii kermaviilillä tai rasvan voi korvata öljyllä, tosin ei ole silloin yhtä herkullinen. Raparperin tilalla käy mustikat, viinimarjat, mistä sitten itse tykkääkään, sokerin määrää voi itse säädellä. Mansikka-punaherukka oli suosittua, pieni kirpeys sopii taikinaan.
  • Ullis
    6 kuukautta sitten
    Tein kermaviilillä, silloin ehkä lisättävä sokeria. Myös gluteeniton jauho oli käytössä.
  • Isdlaa
    7 kuukautta sitten
    Aivan superhyvä ja maukas jälkkäri tuli porukoille😋😋
  • Joki
    7 kuukautta sitten
    Tämä resepti keräsi kehut kaikilta. Herkullinen, helppo valmistaa.
  • Jenni
    7 kuukautta sitten
    Todella herkullinen! Ensi kerralla ehkä paisto alatasolla keskitason sijaan, pinta tummui aika paljon ja sisältä jäi hieman liian vetiseksi.