Raparperi-clafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-clafoutis

  • Annosmäärä6-8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Clafoutis eli ranskalainen pannukakku tehdään nyt raikkaasta raparperista. Koostumus muistuttaa tavallista pannukakkua, mutta on ihanan makea ja vanukasmainen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6-8 annosta
n. 400 g
 
tuoretta raparperia
tai
1 rkl
 
voita vuoan voiteluun
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Clafoutis

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
25 g
 
voita sulatettuna
tai

Lisäksi

 
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
tai
 
(tomusokeria)
tai

Ravintosisältö

Energia
851 kJ / 204 kcal
Rasva
11,2 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
20,5 g
josta sokereita
14 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Raparperi

Kuori raparperit tarvittaessa. Halkaise raparperinvarret pituussuunnassa ja leikkaa ne uunivuokaan (noin 30 cm x 22 cm) sopiviksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja nosta raparperinvarret uunivuokaan. Mittaa vuokaan myös sokeri ja pyöräytä raparperit sokerissa. Asettele raparperit rennosti vuokaan.

Clafoutis

Vatkaa kulhossa munat, sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri ja suola kierrevatkaimella keskenään. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunivuokaan raparperien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut hieman väriä. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.

Viimeistele pinta tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Nuoret ja hennot raparperinvarret ovat pehmeitä ja voit laittaa ne pannukakkuun pitkittäin. Paksut ja puiset varret kannattaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (2 arviota)