Raparperi-clafoutis
- Annosmäärä6-8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Clafoutis eli ranskalainen pannukakku tehdään nyt raikkaasta raparperista. Koostumus muistuttaa tavallista pannukakkua, mutta on ihanan makea ja vanukasmainen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6-8 annosta
n. 400 g | tuoretta raparperia tai |
1 rkl | voita vuoan voiteluun tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Clafoutis | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 prk (2 dl) | tai |
25 g | voita sulatettuna tai |
Lisäksi | |
vaniljajäätelöä tai -kastiketta tai | |
(tomusokeria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 851 kJ / 204 kcal |
Rasva | 11,2 g |
josta tyydyttynyttä | 6,6 g |
Hiilihydraatit | 20,5 g |
josta sokereita | 14 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Raparperi
Kuori raparperit tarvittaessa. Halkaise raparperinvarret pituussuunnassa ja leikkaa ne uunivuokaan (noin 30 cm x 22 cm) sopiviksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja nosta raparperinvarret uunivuokaan. Mittaa vuokaan myös sokeri ja pyöräytä raparperit sokerissa. Asettele raparperit rennosti vuokaan.
Clafoutis
Vatkaa kulhossa munat, sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri ja suola kierrevatkaimella keskenään. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunivuokaan raparperien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut hieman väriä. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.
Viimeistele pinta tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Nuoret ja hennot raparperinvarret ovat pehmeitä ja voit laittaa ne pannukakkuun pitkittäin. Paksut ja puiset varret kannattaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Häagen-Dazs 460 ml vanillaHinta 6,99/kpl15,20/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 lHinta 6,25/kpl12,50/l
- SIA jäätelö 0,5l vaniljaHinta 2,59/kpl5,18/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(52 arviota)
- 30 - 60 min3,0(49 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(310 arviota)
- 30 - 60 min3,7(137 arviota)
- 30 - 60 min3,2(57 arviota)
- 30 - 60 min3,2(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (29 arviota)
- Mökkeilijä3 kuukautta sittenMahtava jälkiruoka, iltapala tai välipala! Helposti muokattavissa oleva ohje, jonka vuoksi onkin ollut kesän suosikki myös mökillä. Toimii kermaviilillä tai rasvan voi korvata öljyllä, tosin ei ole silloin yhtä herkullinen. Raparperin tilalla käy mustikat, viinimarjat, mistä sitten itse tykkääkään, sokerin määrää voi itse säädellä. Mansikka-punaherukka oli suosittua, pieni kirpeys sopii taikinaan.
- Ullis6 kuukautta sittenTein kermaviilillä, silloin ehkä lisättävä sokeria. Myös gluteeniton jauho oli käytössä.
- Isdlaa7 kuukautta sittenAivan superhyvä ja maukas jälkkäri tuli porukoille😋😋
- Joki7 kuukautta sittenTämä resepti keräsi kehut kaikilta. Herkullinen, helppo valmistaa.
- Jenni7 kuukautta sittenTodella herkullinen! Ensi kerralla ehkä paisto alatasolla keskitason sijaan, pinta tummui aika paljon ja sisältä jäi hieman liian vetiseksi.