Suklaa-kirsikkaslider
Minihampurilaiset eli sliderit maistuvat myös makeina. Täyteessä maistuvat kirsikat ja suklaa.
11 kplyli 60 min
Ainekset
11 kpl
Minibriossisämpylät
- 25gtuorehiivaa tai
- 2tlkuivahiivaa
- 1/2dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 2kananmunaa
- 6dlvehnäjauhoja
- 175ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
Voiteluun
- 1kananmuna
Täyte
- 400gtuoreita kirsikoita
- 3/4dlPirkka tummasuklaahippuja
- ripaus suolaa
- 1(75 g)sokeripistaasilevy
- 1/2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1rs(150 g)Pirkka vaniljarahkaa
- (sokeria)
Valmistus
yli 60 min- Valmista minibriossisämpylät. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa noin 15-20 minuuttia. Anna taikinan kohota tunti jääkaapissa peitettynä.
- Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat pieniksi pulliksi. Laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä noin tunti.
- Voitele pullat munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Vaahdota kerma ja lisää sekaan vaniljarahka. Nosta kylmään.
- Rouhi pistaasipähkinälevy pieneksi.
- Halkaise tuoreet kirsikat ja poista kivet.
- Kuumenna ehdottoman puhdas grilliparilla keskilämmöllä kuumaksi. Lisää kivettömät kirsikat. Kuumenna käännellen, kunnes kirsikat ovat höyryävän kuumia ja saaneet hieman väriä.
- Nosta kuumat kirsikat kulhoon ja lisää sekaan saman tien suklaahiput.
- Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kirsikoiden sekaan. Mausta ripauksella suolaa.
- Kokoa sliderit. Halkaise pullat ja jaa kirsikka-suklaaseos pohjien päälle. Lisää kirsikkakerroksen päälle kerma-vaniljarahka ja viimeistele pinta pistaasirouhe.
- Paina päälle kannet ja tarjoa heti.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi