Crème brûlée -piirakka
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Crème brûléesta tuttu kermainen vanukas ja rapeaksi paahdettu sokeripinta taipuvat myös piirakan täytteeksi. Tarjoa piirakka marjojen ja raikkaan sorbetin kanssa. Noin 0,85€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8–10 annosta
125 g | tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
2 rkl | kylmää vettä tai |
1 | kananmunan valkuainen voiteluun tai |
Täyte | |
---|---|
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 dl | kevytmaitoa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | vaniljatanko tai |
6 | kananmunan keltuaista tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
Pinnalle | |
n. 3 rkl | ruokosokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 187 kJ / 285 kcal |
Rasva | 17 g |
Hiilihydraatit | 27 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Säästä yksi valkuainen pohjan voiteluun.
Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina hiukan vuoan pohjaa suuremmaksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina leivinpaperin avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reilusti reunoille (noin 3,5 cm). Leikkaa taikinan reuna suoraksi veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaiston ajan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä. Poista foliosuikaleet. Jos pohja on kohonnut epätasaisesti keskeltä, painele se kevyesti tasaiseksi lusikalla. Voitele pohja valkuaisella. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja siirrä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. Jäähdytä uuni 150 asteeseen.
Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Siivilöi perunajauhot keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte varovasti siivilän läpi pohjan päälle.
Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ensin huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi.
Irrota piirakka varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta uudelleen. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla ja marengeilla.
Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Voit hyödyntää marengit myös piirakan koristeluun. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(163 arvostelua)
- yli 60 min3,9(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(17 arvostelua)
- yli 60 min4,0(74 arvostelua)
- yli 60 min4,2(51 arvostelua)
- yli 60 min3,8(175 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(20 arvostelua)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 2,9 (145 arvostelua)