Crème brûlée -piirakka
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Crème brûléesta tuttu kermainen vanukas ja rapeaksi paahdettu sokeripinta taipuvat myös piirakan täytteeksi. Tarjoa piirakka marjojen ja raikkaan sorbetin kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8–10 annosta
- 125 g Pirkka voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 kananmunan valkuainen voiteluun
Täyte
- 2 tlk (à 2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 1 dl kevytmaitoa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 6 kananmunan keltuaista
- 1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- n. 3 rkl ruokosokeria
Ravintosisältö
- Energia1 216 kJ / 292 kcal
- Rasva19,2 g
- josta tyydyttynyttä11,7 g
- Hiilihydraatit23,6 g
- josta sokereita13,1 g
- Proteiini5,6 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
- Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Säästä yksi valkuainen pohjan voiteluun.
- Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina hiukan vuoan pohjaa suuremmaksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina leivinpaperin avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reilusti reunoille (noin 3,5 cm). Leikkaa taikinan reuna suoraksi veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaiston ajan.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä. Poista foliosuikaleet. Jos pohja on kohonnut epätasaisesti keskeltä, painele se kevyesti tasaiseksi lusikalla. Voitele pohja valkuaisella. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja siirrä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. Jäähdytä uuni 150 asteeseen.
- Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Siivilöi perunajauhot keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte varovasti siivilän läpi pohjan päälle.
- Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ensin huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi.
- Irrota piirakka varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta uudelleen. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla ja marengeilla.
Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Voit hyödyntää marengit myös piirakan koristeluun. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Plussa-etu −13 %Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl7,58/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (8,76/l)
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,0(99 arviota)
- yli 60 min2,2(13 arviota)
- yli 60 min3,9(234 arviota)
- Videoyli 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min3,8(89 arviota)
- 30 - 60 min4,6(57 arviota)
- yli 60 min4,3(138 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (189 arviota)
- Tuu1 vuosi sittenHyvä