Hyppää sisältöön
Crème brûlée -piirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème brûlée -piirakka

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Crème brûléesta tuttu kermainen vanukas ja rapeaksi paahdettu sokeripinta taipuvat myös piirakan täytteeksi. Tarjoa piirakka marjojen ja raikkaan sorbetin kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8–10 annosta
  • 125 g Pirkka voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmunan valkuainen voiteluun

Täyte

  • 2 tlk (à 2 dl) Pirkka kuohukermaa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • n. 3 rkl ruokosokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    1 216 kJ / 292 kcal
  • Rasva
    19,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    11,7 g
  • Hiilihydraatit
    23,6 g
  • josta sokereita
    13,1 g
  • Proteiini
    5,6 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Säästä yksi valkuainen pohjan voiteluun.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina hiukan vuoan pohjaa suuremmaksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina leivinpaperin avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reilusti reunoille (noin 3,5 cm). Leikkaa taikinan reuna suoraksi veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaiston ajan.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä. Poista foliosuikaleet. Jos pohja on kohonnut epätasaisesti keskeltä, painele se kevyesti tasaiseksi lusikalla. Voitele pohja valkuaisella. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja siirrä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. Jäähdytä uuni 150 asteeseen.
  5. Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  6. Siivilöi perunajauhot keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte varovasti siivilän läpi pohjan päälle.
  8. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ensin huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi.
  9. Irrota piirakka varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta uudelleen. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla ja marengeilla.
Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Voit hyödyntää marengit myös piirakan koristeluun. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/l
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,45/kpl
    4,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositon
    Hinta 2,99/kpl
    9,06/l
  • Plussa-etu −13 %
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    7,58/l
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (8,76/l)
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
    Hinta 3,69/kpl
    4,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (189 arviota)

  • Tuu
    1 vuosi sitten
    Hyvä