Crème brûlée -piirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème brûlée -piirakka

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Crème brûléesta tuttu kermainen vanukas ja rapeaksi paahdettu sokeripinta taipuvat myös piirakan täytteeksi. Tarjoa piirakka marjojen ja raikkaan sorbetin kanssa. Noin 0,85€/annos.*
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8–10 annosta
125 g
 
tai
3 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
ripaus
 
suolaa
tai
2 rkl
 
kylmää vettä
tai
1
 
kananmunan valkuainen voiteluun
tai

Täyte

2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 dl
 
kevytmaitoa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
vaniljatanko
tai
6
 
kananmunan keltuaista
tai
1 rkl
 
perunajauhoja
tai

Pinnalle

n. 3 rkl
 
ruokosokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 187 kJ / 285 kcal
Rasva
17 g
Hiilihydraatit
27 g
Proteiini
6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Säästä yksi valkuainen pohjan voiteluun.
Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina hiukan vuoan pohjaa suuremmaksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina leivinpaperin avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reilusti reunoille (noin 3,5 cm). Leikkaa taikinan reuna suoraksi veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaiston ajan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsä. Poista foliosuikaleet. Jos pohja on kohonnut epätasaisesti keskeltä, painele se kevyesti tasaiseksi lusikalla. Voitele pohja valkuaisella. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja siirrä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. Jäähdytä uuni 150 asteeseen.
Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Siivilöi perunajauhot keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte varovasti siivilän läpi pohjan päälle.
Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ensin huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi.
Irrota piirakka varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta uudelleen. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla ja marengeilla.
Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Voit hyödyntää marengit myös piirakan koristeluun. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    1,19/kpl
    5,95/l
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    1,09/kpl
    2,18/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    1,19/kpl
    2,38/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,99/kpl
    3,98/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    2,09/kpl
    4,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    3,85/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,13/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,99/kpl
    0,99/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,79/kpl
    1,19/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,9 (145 arvostelua)