Mansikka-raparperipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mansikka-raparperipiirakka on ihana yhdistelmä kirpeää raparperia ja makeaa mansikkaa. Kaunis koristelu viimeistelee alkukesän ihanimman piirakan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
5 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | sokeria tai |
150 g | tai |
4–5 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
---|---|
300 g | mansikoita tai |
300 g | raparperinvarsia tai |
1 1/2 dl | tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 004 kJ / 241 kcal |
Rasva | 8,6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 35,7 g |
josta sokereita | 17,7 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm).
Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle.
Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Voit punoa kolmesta ohuesta suikaleesta taikinalettejä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä myös kukan- tai sydämenmallisia koristeita piirakan päälle.
Voitele piirakan pinta kananmunalla.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Plussa-etu −24 %Becel 380g Gold kasvirasvalevitePlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl5,92/kgIlman Plussa-korttia 2,99/kpl (7,87/kg)
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Ingmariini 250 g laktoositon leviteHinta 2,45/kpl9,80/kg
- Pysyvästi edullinenAlentaja +kalium kasvirasvalevite 70 % 400 gHinta 4,59/kpl11,48/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka mansikka 400g 1lkHinta 5,99/kpl14,98/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(309 arviota)
- yli 60 min4,2(66 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- yli 60 min3,4(27 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(453 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (74 arviota)
- Xx6 kuukautta sittenEn saanut tehtyä noin hienoa, mutta älyttömän hyvää ja sopii vaikka jäätelön kanssa
- Kotihiiri1 vuosi sittenVoiko kasvirasvalevitteen tilalla käyttää voita tai jotain muuta vastaavaa?✨
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKotihiiri, taikinaan voi halutessaan käyttää myös muuta rasvaa.
- Sokerihiiri2 vuotta sittenVoiko hillosokerin korvata tavallisella taloussokerilla?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSokerihiiri, täytteessä on hyvä käyttää hillosokeria raparperista irtoavan nesteen vuoksi. Se tuo täytteeseen sopivan kiinteän rakenteen.
- i5 vuotta sittenraperperipiirakka on tosi hyvää