Mansikka-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-raparperipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mansikka-raparperipiirakka hurmaa upealla koristelullaan ja raikkaalla maullaan. Tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
5 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
sokeria
tai
150 g
 
tai
4–5 rkl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

300 g
 
mansikoita
tai
300 g
 
raparperinvarsia
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
perunajauhoja
tai

Voiteluun

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
985 kJ / 236 kcal
Rasva
8,1 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
35,7 g
josta sokereita
17,7 g
Proteiini
3,4 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm).

Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle.

Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Voit punoa kolmesta ohuesta suikaleesta taikinalettejä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä myös kukan- tai sydämenmallisia koristeita piirakan päälle.

Voitele piirakan pinta kananmunalla.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa Nauha
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Plussa-etu −24 %
    Becel 380g Gold kasvirasvalevite 70%
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,59/kpl
    6,82/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,45/kpl
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,65/kpl
    2,65/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Alentaja +kalium kasvirasvalevite 70 % 400 g
    Hinta 4,59/kpl
    11,48/kg
  • Becel 550g Gold 70% kasvirasvalevite
    Hinta 4,75/kpl
    8,64/kg
  • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
    Hinta 1,99/kpl
    5,38/kg
  • Dansukker hillo-marmeladisokeri 330g
    Hinta 1,45/kpl
    4,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (66 arviota)

  • Kotihiiri
    4 kuukautta sitten
    Voiko kasvirasvalevitteen tilalla käyttää voita tai jotain muuta vastaavaa?✨
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Kotihiiri, taikinaan voi halutessaan käyttää myös muuta rasvaa.
  • Sokerihiiri
    1 vuosi sitten
    Voiko hillosokerin korvata tavallisella taloussokerilla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Sokerihiiri, täytteessä on hyvä käyttää hillosokeria raparperista irtoavan nesteen vuoksi. Se tuo täytteeseen sopivan kiinteän rakenteen.
  • i
    4 vuotta sitten
    raperperipiirakka on tosi hyvää