Mansikka-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-raparperipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mansikka-raparperipiirakka on ihana yhdistelmä kirpeää raparperia ja makeaa mansikkaa. Kaunis koristelu viimeistelee alkukesän ihanimman piirakan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
5 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
sokeria
tai
150 g
 
tai
4–5 rkl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

300 g
 
mansikoita
tai
300 g
 
raparperinvarsia
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
perunajauhoja
tai

Voiteluun

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 004 kJ / 241 kcal
Rasva
8,6 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
35,7 g
josta sokereita
17,7 g
Proteiini
3,4 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm).

Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle.

Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Voit punoa kolmesta ohuesta suikaleesta taikinalettejä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä myös kukan- tai sydämenmallisia koristeita piirakan päälle.

Voitele piirakan pinta kananmunalla.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Becel 380g Gold kasvirasvalevite 70%
    Hinta 2,99/kpl
    7,87/kg
  • Raparperi Suomi
    Hinta n. 0,79/kpl
    4,95/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,45/kpl
    2,45/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Ingmariini 250 g laktoositon levite
    Hinta 2,45/kpl
    9,80/kg
  • Alentaja +kalium kasvirasvalevite 70 % 400 g
    Hinta 4,59/kpl
    11,48/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (73 arviota)

  • Xx
    6 päivää sitten
    En saanut tehtyä noin hienoa, mutta älyttömän hyvää ja sopii vaikka jäätelön kanssa
  • Kotihiiri
    1 vuosi sitten
    Voiko kasvirasvalevitteen tilalla käyttää voita tai jotain muuta vastaavaa?✨
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kotihiiri, taikinaan voi halutessaan käyttää myös muuta rasvaa.
  • Sokerihiiri
    1 vuosi sitten
    Voiko hillosokerin korvata tavallisella taloussokerilla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Sokerihiiri, täytteessä on hyvä käyttää hillosokeria raparperista irtoavan nesteen vuoksi. Se tuo täytteeseen sopivan kiinteän rakenteen.
  • i
    5 vuotta sitten
    raperperipiirakka on tosi hyvää