• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mansikka-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-raparperipiirakka

Mansikka-raparperipiirakka hurmaa upealla koristelullaan ja raikkaalla maullaan. Tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa. Noin 0,55€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 1dlsokeria
    • 150gBecel Luomu kasvirasvalevite 70 %
    • 4-5rklkylmää vettä

Täyte

    • 300gmansikoita
    • 300graparperinvarsia
    • 1 1/2dlhillosokeria
    • 2rklperunajauhoja

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  2. Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm).
  4. Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle.
  5. Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Voit punoa kolmesta ohuesta suikaleesta taikinalettejä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä myös kukan- tai sydämenmallisia koristeita piirakan päälle.
  6. Voitele piirakan pinta kananmunalla.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua