Mansikka-raparperipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | sokeria tai |
150 g | tai |
4–5 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
---|---|
300 g | mansikoita tai |
300 g | raparperinvarsia tai |
1 1/2 dl | tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 985 kJ / 236 kcal |
Rasva | 8,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 35,7 g |
josta sokereita | 17,7 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Perkaa ja viipaloi mansikat. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm).
Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta puolikkaasta pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle.
Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä erilevyisiä suikaleita. Voit punoa kolmesta ohuesta suikaleesta taikinalettejä. Puno suikaleista ristikko piirakan päälle. Halutessasi voit ottaa taikinalevystä myös kukan- tai sydämenmallisia koristeita piirakan päälle.
Voitele piirakan pinta kananmunalla.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte kuplii. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa NauhaHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −24 %Becel 380g Gold kasvirasvalevite 70%Plussa-kortillaEtuhinta 2,59/kpl6,82/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Alentaja +kalium kasvirasvalevite 70 % 400 gHinta 4,59/kpl11,48/kg
- Becel 550g Gold 70% kasvirasvaleviteHinta 4,75/kpl8,64/kg
- Dansukker hyytelösokeri multi 370gHinta 1,99/kpl5,38/kg
- Dansukker hillo-marmeladisokeri 330gHinta 1,45/kpl4,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- yli 60 min4,0(555 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- yli 60 min4,1(62 arviota)
- 30 - 60 min4,1(20 arviota)
- 30 - 60 min3,7(22 arviota)
- yli 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min4,0(245 arviota)
Arvostele resepti
- Kotihiiri4 kuukautta sittenVoiko kasvirasvalevitteen tilalla käyttää voita tai jotain muuta vastaavaa?✨
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenKotihiiri, taikinaan voi halutessaan käyttää myös muuta rasvaa.
- Sokerihiiri1 vuosi sittenVoiko hillosokerin korvata tavallisella taloussokerilla?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSokerihiiri, täytteessä on hyvä käyttää hillosokeria raparperista irtoavan nesteen vuoksi. Se tuo täytteeseen sopivan kiinteän rakenteen.
- i4 vuotta sittenraperperipiirakka on tosi hyvää