Helppo mansikkajuustokakku
Tätä helpompaa juustokakkua saa etsiä: ainekset vain pyöräytetään sekaisin ja pohjan korvaa kakulle ripoteltava keksimuru. Rakenne ei ole ihan perinteinen vaan uunijuustomaisen mehevä. Noin 1,30/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 2tlk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 4kananmunaa
- 3/4dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1rklvoita
Lisäksi
- 500gtuoreita mansikoita
- 2rklsokeria
- 1rklsitruunanmehua
- 3(45 g)Pirkka digestivekeksiä
Valmistus
yli 60 min- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat 1 rkl:lla voita.
- Vatkaa kaikki juustokakun ainekset vispilällä tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä kakkua uunin keskitasossa 45-60 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kiinteä mutta pinta ei juuri ruskistunut. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta alkaa ruskistua. Kytke lämpö pois, avaa uunin luukku hetkeksi ja jätä kakku jälkilämpöön vielä 1 tunniksi.
- Lohko mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja sitruuna. Sekoita ja laita jääkaappiin mehustumaan.
- Tarjoa kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Nostele mansikat päälle ja murusta keksiä pinnalle.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kakku valui vuoan läpi uunin pohjalle😖
Tein vähän sovellettuna ja hyvää tuli :)
Tuli ihan littana. Ja todella munakasmainen koostumus. Ei jatkoon.
Saisiko ravintoarvot näkyviin? :)
Ls, valitettavasti resepteille ei tällä hetkellä ole mahdollista lisätä ravintoarvoja. Välitän toiveesi kuitenkin tiedoksi eteenpäin.
Pitääkö siis vielä tunnin kypsennyksen jälkeen jättää uuniin jälki lämpöön tunniksi?
AnnuMariu, juuri näin. Eli kakkua paistetaan ensin noin tunti. Tämän jälkeen laitetaan uunista lämpö pois ja avaa luukku hetkeksi. Kakku jätetään lopuksi uuniin jälkilämpöön vielä noin tunniksi.
Hei, kaupoissa myydään gluteenittomia vehnäjauhoja. Ne ovat tavallisia jauhoja kalliimpia, mutta niillä saa korvattua. :)
Miten teen kakusta gluteiinittoman? Keksit toki voi korvata helposti, mutta vehnäjauho? Miten korvataan?
Mh, valitettavasti kakusta ei ole testattu gluteenitonta versiota, mutta voit kokeilla korvata vehäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
Omaan makuuni kaipasi selvästi enemmän sokeria vaikka tuplasin itse määrän. Ensi kerralla vähintään triplaan. Muuten oikein maistuva kokonaisuus ja helppo valmistaa...
Ohjeen nimi antaa vääristyneen kuvan kakusta, sillä yhtälailla kakku voisi olla esim. vadelmajuustokakku tai mikä muu tahansa mitä kakun pinnalle laittaa koristeeksi. Ja kun lukee valmistusohjeen niin digestivet murustetaan valmiin kakun pinnalle mansikoiden kanssa.
Helppo ja nopea ja varmasti toimii
Totta, digestiveä pohjalle???
Missä vaiheessa digestivekeksit lisätään?
Sari ja Ymmärsinkö oikein, digestivekeksit tulevat lopuksi mansikoiden kanssa kakun päälle.
Säilyykö kakku mehevänä, jos tekee jo edellisenä päivänä?
Mansikkatyttö, kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.
Näyttää helpolle reseptille, vaan en ole vielä tehnyr juustokakkua, on varmaan herkullinen.
Eikös munan voi korvata soijajauholla?
Munattomasti ja BB, valitettavasti tästä kakusta ei ole testattu kananmunatonta versiota.
Varmaan on herkullinen juustokakku, vaan miten teet muna allergiselle. Paljon oon pysynyt soveltaan mut nyt en onnistu..Harmi.
Minulla.on.Resepti.Juustokakkuun. .jonka.teen.kerran viikossa.TOSI HYVÄ 😊✋