Helppo mansikkajuustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tätä helpompaa juustokakkua saa etsiä: ainekset vain pyöräytetään sekaisin ja pohjan korvaa kakulle ripoteltava keksimuru. Rakenne ei ole ihan perinteinen vaan uunijuustomaisen mehevä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
- 3 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 2 tlk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 4 kananmunaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl voita
Lisäksi
- 500 g tuoreita mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunanmehua
- 3 (45 g) Pirkka digestivekeksiä
Ravintosisältö
- Energia840 kJ / 201 kcal
- Rasva11,9 g
- josta tyydyttynyttä7,3 g
- Hiilihydraatit17,7 g
- josta sokereita13,2 g
- Proteiini5 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat 1 rkl:lla voita.
- Vatkaa kaikki juustokakun ainekset vispilällä tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä kakkua uunin keskitasossa 45–60 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kiinteä mutta pinta ei juuri ruskistunut. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta alkaa ruskistua. Kytke lämpö pois, avaa uunin luukku hetkeksi ja jätä kakku jälkilämpöön vielä 1 tunniksi.
- Lohko mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja sitruuna. Sekoita ja laita jääkaappiin mehustumaan.
- Tarjoa kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Nostele mansikat päälle ja murusta keksiä pinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (9,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min4,1(145 arviota)
- Videoyli 60 min3,8(53 arviota)
- Videoyli 60 min4,1(76 arviota)
- yli 60 min4,5(261 arviota)
- yli 60 min4,0(103 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (273 arviota)
- TaruR1 vuosi sittenOnnistunee myös gluteenittomasta jauhosta?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTaruR, reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Kakku onnistunee kyllä niinkin, että vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella tai esim. perunajauhoilla. Koska nämä jauhot ovat vehnäjauhoja hienojakoisempia, tarvitsee niitä todennäköisesti hieman vehnäjauhoja vähemmän, noin 0,5dl.
- Katja1 vuosi sittenTästä tuli ihan mielettömän hyvä! Jatkoon! Onnistuukohan myös isommalle porukalle, jos ottaa vähän isomman vuoan ja kasvattaa ainesosien määrää?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKatja, reseptiä voi suurentaa tarvittaessa. Paistoaikaa kannattaa tällöin hieman pidentää.
- L2 vuotta sittenVoiko mansikat ja sokerit jättää jääkaappiin yön yli maustumaan vai meneekö huonoksi?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenL, halutessaan mansikat voi nostaa jääkaappiin mehustumaan myös yön yli. Kannattaa kuitenkin huomioida, että silloin mansikoiden joukossa on runsaammin nestettä.
- Tuohtunut5 vuotta sittenKakku valui vuoan läpi uunin pohjalle😖
- Uunissa paistettujen juustokakkujen ystävä5 vuotta sittenTein vähän sovellettuna ja hyvää tuli :)
- RR5 vuotta sittenTuli ihan littana. Ja todella munakasmainen koostumus. Ei jatkoon.
- Ls6 vuotta sittenSaisiko ravintoarvot näkyviin? :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLs, valitettavasti resepteille ei tällä hetkellä ole mahdollista lisätä ravintoarvoja. Välitän toiveesi kuitenkin tiedoksi eteenpäin.
- AnnuMariu6 vuotta sittenPitääkö siis vielä tunnin kypsennyksen jälkeen jättää uuniin jälki lämpöön tunniksi?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAnnuMariu, juuri näin. Eli kakkua paistetaan ensin noin tunti. Tämän jälkeen laitetaan uunista lämpö pois ja avaa luukku hetkeksi. Kakku jätetään lopuksi uuniin jälkilämpöön vielä noin tunniksi.
- Vastaus Mh:lle6 vuotta sittenHei, kaupoissa myydään gluteenittomia vehnäjauhoja. Ne ovat tavallisia jauhoja kalliimpia, mutta niillä saa korvattua. :)
- Mh6 vuotta sittenMiten teen kakusta gluteiinittoman? Keksit toki voi korvata helposti, mutta vehnäjauho? Miten korvataan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMh, valitettavasti kakusta ei ole testattu gluteenitonta versiota, mutta voit kokeilla korvata vehäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
- KG6 vuotta sittenOmaan makuuni kaipasi selvästi enemmän sokeria vaikka tuplasin itse määrän. Ensi kerralla vähintään triplaan. Muuten oikein maistuva kokonaisuus ja helppo valmistaa...
- ???6 vuotta sittenOhjeen nimi antaa vääristyneen kuvan kakusta, sillä yhtälailla kakku voisi olla esim. vadelmajuustokakku tai mikä muu tahansa mitä kakun pinnalle laittaa koristeeksi. Ja kun lukee valmistusohjeen niin digestivet murustetaan valmiin kakun pinnalle mansikoiden kanssa.
- Päivi 696 vuotta sittenHelppo ja nopea ja varmasti toimii
- Sari6 vuotta sittenTotta, digestiveä pohjalle???
- Ymmärsinkö oikein6 vuotta sittenMissä vaiheessa digestivekeksit lisätään?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSari ja Ymmärsinkö oikein, digestivekeksit tulevat lopuksi mansikoiden kanssa kakun päälle.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMansikkatyttö, kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.
- Mansikkatyttö6 vuotta sittenSäilyykö kakku mehevänä, jos tekee jo edellisenä päivänä?
- Johanna6 vuotta sittenNäyttää helpolle reseptille, vaan en ole vielä tehnyr juustokakkua, on varmaan herkullinen.
- BB6 vuotta sittenEikös munan voi korvata soijajauholla?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMunattomasti ja BB, valitettavasti tästä kakusta ei ole testattu kananmunatonta versiota.
- Munattomasti.6 vuotta sittenVarmaan on herkullinen juustokakku, vaan miten teet muna allergiselle. Paljon oon pysynyt soveltaan mut nyt en onnistu..Harmi.