Marmoroidut piparit
- Annosmäärä35 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Tutut piparkakut saavat aivan uuden ilmeen marmoroidun sokerikuorrutteen avulla. Kokeile rohkeasti eri värejä ja muotoja!
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
35 kpl
n. 1 pkt (400 g) | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
2 | kananmunan valkuaista tai |
n. 4 1/2 dl | tomusokeria tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
1/2–1 tuubia 1/2-1 tuubia | tai tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 487 kJ / 355 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 64,1 g |
josta sokereita | 45,7 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi. Pikeerikuorrute saa olla melko paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.
Kaada noin 1/4 pikeeristä syvälle lautaselle tai laakeaan kulhoon. Tiputa pikeerin pinnalle 3–4 tippaa geeliväriä ja marmoroi väri pikeerin pinnalle cocktailtikulla.
Kasta piparkakkuja yksi kerrallaan marmoroituun pikeeriin. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja siirrä piparit leivinpaperin päälle kuivumaan. Lisää geeliväriä aina muutaman piparin välein. Kun pikeeri alkaa loppua, lisää sitä pieni määrä kerrallaan kulhoon. Koristele loput piparit samoin. Anna kuorrutteen jähmettyä muutama tunti tai mielellään yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g RedHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g GreenHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,19/kpl5,48/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min3,6(32 arviota)
- alle 30 min3,9(62 arviota)
- 30 - 60 min3,3(112 arviota)
- yli 60 min3,8(10 arviota)
- alle 30 min4,3(262 arviota)
- alle 30 min3,7(32 arviota)
- 30 - 60 min4,2(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (92 arviota)
- Mama nuudeli11 kuukautta sittenHyvää kokeilkaa
- Kuusenkerkkä1 vuosi sittenKokeilin tätä ja kuivuessa lähes kaikissa pipareissa oli ruvennut sokeri kiteytymään tai jotain niin, että marmorikuvio on samentunut. Haitta on varmaan lähinnä esteettinen, mutta toisaalta se puolihan tässä reseptissä on aika keskeinen. Olisiko tältä voinut välttyä jotenkin?
- Mari1 vuosi sittenMukavaa puhaa lapsille ja kivaa vaihtelua perinteisiin koristeluihin
- Minka1 vuosi sittenTuo resepti on mahtava kokeiltiin kotona itse niin tuli meidän mielestä hyviä ja kauniita.
- Kik1 vuosi sittenOnkohan kokemusta aquafaban käytöstä valkuaisen sijaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenUtelias, marmoroidut piparit säilyvät kauniina 1-2 viikkoa. Marmoroinnin valkoinen osa muuttuu ajan myötä hieman läpikuultavaksi.
- Utelias1 vuosi sittenKauan nämä säilyvät, kun kananmunaa ei kypsennetä?