Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Marmoroidut piparitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marmoroidut piparit

Tutut piparkakut saavat aivan uuden ilmeen marmoroidun sokerikuorrutteen avulla. Kokeile rohkeasti eri värejä ja muotoja! Noin 0,15€/annos.*

Ainekset

n. 40 kpl

Kuorrutus

    • 2kananmunan valkuaista
    • n. 4 1/2dltomusokeria
    • 1tlsitruunanmehua
    • 1/2–1tuubiapunaista tai vihreää geeliväriä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi. Käytä apuna vehnäjauhoja.
  2. Leikkaa taikinasta piparkakkumuottien avulla eri muotoisia piparkakkuja. Nosta piparit leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi. Pikeerikuorrute saa olla melko paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.
  5. Kaada noin 1/4 pikeeristä syvälle lautaselle tai laakeaan kulhoon. Tiputa pikeerin pinnalle 3–4 tippaa geeliväriä ja marmoroi väri pikeerin pinnalle cocktailtikulla.
  6. Kasta piparkakkuja yksi kerrallaan marmoroituun pikeeriin. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja siirrä piparit leivinpaperin päälle kuivumaan. Lisää geeliväriä aina muutaman piparin välein. Kun pikeeri alkaa loppua, lisää sitä pieni määrä kerrallaan kulhoon. Koristele loput piparit samoin. Anna kuorrutteen jähmettyä muutama tunti tai mielellään yön yli.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille43 arvostelua