Pääkallokeksit
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Koristeelliset Día de Muertos -keksit ovat olennainen osa meksikolaista kuolleiden päivää. Näyttävät keksit sopivat loistavasti myös halloween-juhliin.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 annosta
1 pkt | tai |
Täytepikeeri | |
---|---|
9 dl (n. 540 g) | tai |
3 (120 g) | kananmunan valkuaista tai |
1 tl | väkiviinaetikkaa tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
Koristelupikeeri | |
7 dl (n. 420 g) | tai |
2 (60 g) | kananmunan valkuaista tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
tai | |
tai | |
tai | |
tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 3 686 kJ / 872 kcal |
Rasva | 15,6 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 174,6 g |
josta sokereita | 150,6 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pääkallokeksit
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Piirrä pääkallo leivinpaperin päälle ja leikkaa kaava irti.
Kauli murotaikina leivinpaperin päällä noin 30 cm x 35 cm muotoiseksi levyksi. Leikkaa veitsellä pääkalloja kaavan mukaan.
Paista pääkallokeksejä leivinpaperin päällä uunipellillä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kokonaan.
Täytepikeeri
Mittaa tomusokeri ja valkuainen kulhoon. Lisää väkiviinaetikka ja sitruunanmehu samalla vatkaen. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneen litteällä sekoittimella, kunnes pikeeri on sileää. Lopputuloksena on paksu ja kiiltävä pikeeri, joka on hieman valuva. Lisää hieman valkuaista, jos pikeeri on liian kovaa, tai tomusokeria yksi ruokalusikallinen kerrallaan, jos pikeeri on liian valuvaa.
Kaada pikeeri pursotinpussiin. Leikkaa pieni reikä pussin kärkeen ja piirrä pääkallon ääriviivat jäähtyneiden keksien päälle. Anna ääriviivojen jähmettyä noin 15 minuuttia. Leikkaa pussiin hieman isompi reikä ja täytä keksi pikeerillä. Tasoita pintaa hammastikun avulla. Anna jähmettyä vähintään 6 tuntia tai jopa yön yli.
Koristelupikeeri
Mittaa tomusokeri, valkuaiset ja sitruunanmehu kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneen litteällä sekoittimella 4–5 minuuttia, kunnes pikeeri on sileää. Lopputulos on hieman jäykempi kuin täytepikeeri. Vatkainta nostaessa pinnalle pitäisi muodostua kova huippu, joka hieman kallistuu painonsa alla.
Jaa pikeeri 5 eri kulhoon. Lisää kulhoihin eri värisiä geelivärejä ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi koristelupikeerit omiin pursotinpusseihinsa.
Koristele pääkallokeksit pikeerillä. Anna pikeerin kuivua 5–10 minuuttia ennen kuin koristelet toisella värillä. Anna valmiiden keksien kuivua vähintään tunti ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka murotaikina 400g pakasteHinta 2,15/kpl5,37/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g MustaHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g RedHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g GreenHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g YellowHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g BlueHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Sunnuntai murotaikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,55/kpl8,87/kg
- Pysyvästi edullinenMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea 380 g pakasteHinta 1,89/kpl4,97/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- alle 30 min3,7(98 arviota)
- yli 60 min4,1(13 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- yli 60 min4,1(45 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- alle 15 min3,5(32 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (27 arviota)