• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Norjan tädin mantelitorttu

Norjan tädin mantelitorttu on mantelinen versio pavlovasta. Täytteessä maistuvat suklaa, mansikat ja päärynät.
Norjan tädin mantelitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 244 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Jauha mantelit monitoimikoneella hienoksi. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan ainekset keskenään.
  2. Piirrä leivinpaperille neljän lautasen avulla ympyröitä (halk. 26, 23, 20 ja 17 cm) ja levitä taikina ympyröihin. Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna pohjien jäähtyä.
  3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa ohueksi kerrokseksi leivinpaperille ja laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi. Kun suklaa on vielä hieman pehmeää, leikkaa siitä n. 3 x 3 cm:n salmiakkiruutuja. Laita suklaa takaisin kylmään kovettumaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi päärynät sekä mansikat. Lado marenkipohjien väliin päärynäviipaleita, kermaa, suklaaruutuja sekä mansikoita. Koristele päällimmäinen kerros kermavaahdolla, suklaaruuduilla ja mansikoilla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia5,03 g
  • Hiilihydraatteja18,9 g
  • Rasvaa16,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille