• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Italialainen hedelmäkakku

Italialainen hedelmäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 24 viipaletta
  • yli 60 min
  • 216 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 24 viipaletta

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa mantelit ja pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Paloittele taatelit ja viikunat saksilla. Sekoita manteli- ja pähkinärouhe hedelmäpalojen kanssa kulhossa.
  2. Lisää joukkoon sokeri, vehnäjauhot, inkivääri ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi joukkoon konjakki ja kevyesti vatkatut kananmunat. Vuoraa pitkänomainen noin 1,5 litran vuoka leivinpaperilla.
  3. Kaada kakkutaikinaseos vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/4 tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  4. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja koristele tomusokerilla. Leikkaa ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Kakku säilyy hyvin useita viikkoja viileässä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 216 kcal904 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja25,8 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • herkkusuu16.11.2016

    Tämä on ihan huippukakku!! Monen vuoden ajan perheen suosikki. Tähän jää koukkuun....ei todellakaan säily montaa viikkoa😊