Minikuppikakut
- Annosmäärän. 26 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
50 g | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | juoksevaa rasvaseosta tai |
1 3/4 dl | tai |
1/4 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 dl | maitoa tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 ps (à 130 g) | Dr. Oetker Kakkumousse -aineksia, suklaanmakuinen tai |
2 1/2 dl | maitoa tai |
Pinnalle | |
Dr Oetker Cupcake, Neon -koristerakeita tai tai | |
suklaata rouhittuna tai | |
Lisäksi | |
n. 26 | Dr. Oetker Mini Cupcake -vuokaa tai |
Valmistus
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasva.
Sekoita suklaarouhe, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Lusikoi taikina muovipussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota taikina minivuokiin. Voit myös lusikoida taikinan vuokiin kahden lusikan avulla.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Siirrä pois pelliltä ja anna jäähtyä.
Vatkaa kakkumoussejauhe ja kylmä maito vaahdoksi, noin minuutin ajan. Pursota kuorrutus muffinien pinnalle. Koristele koristerakeilla tai rouhitulla suklaalla.
Vinkki! Tarjoa kuppikakut valmistuspäivänä. Voit myös pakastaa ne ilman kuorrutusta.