• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pirkan suklainen joulukakku

Pirkan suklainen joulukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 311 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

Kostutus

    • 1dlPirkka appelsiinimehua

Koristelu

    • n. 30gFazer tummaa leivontasuklaaraetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa irtoreunavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat juoksevalla margariinilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi.
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa kakku. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Huuhtele ja kuivaa kakkuvuoka ja aseta vuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella. Nosta toinen pohjista vuokaan ja kostuta taputtelemalla mehuun kastetulla pullasudilla.
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen lopulla. Sulata minttusuklaarakeet maidon kanssa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet appelsiinimehuun ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kermavaahto sulan minttusuklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarkista että suklaa on sekoittunut pohjia myöten.
  4. Lisää liivatelehtisula ohuena nauhana kermaseokseen voimakkaasti vatkaten. Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle tiiviisti. Kostuta pohja mehulla. Levitä loput täytteestä levyn päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja nosta kylmään hyytymään yön yli.
  5. Irrota vuoan reuna ja leivinpaperi reunasta. Siirrä kakku vadille kakkupaperin päälle. Sulata suklaarakeet vesihauteessa tukevan muovipussin kulmassa. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Nosta kuviot hetkeksi kylmään jäähtymään. Irrota kuviot paperista ja asettele koristeiksi kakkuun. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 311 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia4,13 g
  • Hiilihydraatteja29,2 g
  • Rasvaa19,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille