Mudcake eli mutakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mudcake eli mutakku on ihanan suklainen herkku. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi, joten tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
Ainekset
12 annosta
- 150 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 levy (200 g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 4 Pirkka Luomu kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/4 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
Pinnalle
- kaakaojauhetta tai tomusokeria
Ravintosisältö
- Energia1 626 kJ / 390 kcal
- Rasva21,7 g
- josta tyydyttynyttä13,5 g
- Hiilihydraatit41,6 g
- josta sokereita29,1 g
- Proteiini6,7 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
- Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista, siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa mutakakku esimerkiksi marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(62 arviota)
- Video30 - 60 min3,9(917 arviota)
- 30 - 60 min4,8(25 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
- 30 - 60 min3,9(381 arviota)
- 30 - 60 min4,0(178 arviota)
- 30 - 60 min4,1(153 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (231 arviota)
- Juhana3 kuukautta sitten6/5
- Pas apina1 vuosi sittenTää on feikki mutakakku!
- Skorpioni1 vuosi sittenIhan "syntisen" hyvää ja helppo valmistaa.
- Kakkutaikuri2 vuotta sittenIhana resepti!
- Namikolinx2 vuotta sittenNami nami
- ParasKakkuEvö3 vuotta sittenNiin herkkua ettei säästynyt muruakaan seuraavalle päivälle vaikka ohjeessa suositeltiin nauttimaan vasta päivän päästä. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Mari3 vuotta sittenMie en ole kokeillut viel.
- SH4 vuotta sittenTämä ohje on tehty joko tosi hitaalle uunille tai nopealle leipurille, koska ainakin itsellä uuni seisoi lämpimänä vaikka kuinka pitkään ennen kuin olin saanut kaikki vaiheet tehtyä ja kakun uuniin.
- Alex4 vuotta sittenmahtan hyväää
- Minä_Vain5 vuotta sittenIhan OK olisin käyttänyt omaa ohjetta mutta kävin kattoo täältä koska tässä ohjeessa käytetään suklaata. Ja tein tästä taikinasta muffinsseja. Kokeilin myös valkosuklaalla.
- Ei tyytyväinen5 vuotta sittenPahaa paloi vaikka oli 15min
- Mcmato7 vuotta sitten5/5
- Nam Nam8 vuotta sitten👍🍫
- Nam Nam8 vuotta sittenTooosi hyvää kanatta tehdä
- pertti simola8 vuotta sittentosi pahaa eiku hyvää
- sari evijärveltä8 vuotta sittentosi hyvää ja myyjäisten menekki