Mudcake eli mutakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mudcake eli mutakakku

Mudcake eli mutakku on ihanan suklainen herkku. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi, joten tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.

  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 394 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pinnalle

    • kaakaojauhetta tai tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
  6. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista, siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa mutakakku esimerkiksi marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 394 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia5,9 g
  • Hiilihydraatteja42,5 g
  • Rasvaa22,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 68 arvostelua