Mudcake eli mutakakku

Mudcake eli mutakku on ihanan suklainen herkku. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi, tahmeaksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana!
Mudcake eli mutakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 394 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

    • kaakaojauhetta tai tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 394 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia5,9 g
  • Hiilihydraatteja42,5 g
  • Rasvaa22,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille26