Hyppää sisältöön
Mudcake eli mutakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mudcake eli mutakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mudcake eli mutakku on ihanan suklainen herkku. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi, joten tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.

    Ainekset

    12 annosta

    Pinnalle

    • kaakaojauhetta tai tomusokeria

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 626 kJ / 390 kcal
    • Rasva
      21,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      13,5 g
    • Hiilihydraatit
      41,6 g
    • josta sokereita
      29,1 g
    • Proteiini
      6,7 g
    • Suola
      0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
    2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
    3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
    4. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
    5. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
    6. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista, siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa mutakakku esimerkiksi marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (231 arviota)

    • Juhana
      3 kuukautta sitten
      6/5
    • Pas apina
      1 vuosi sitten
      Tää on feikki mutakakku!
    • Skorpioni
      1 vuosi sitten
      Ihan "syntisen" hyvää ja helppo valmistaa.
    • Kakkutaikuri
      2 vuotta sitten
      Ihana resepti!
    • Namikolinx
      2 vuotta sitten
      Nami nami
    • ParasKakkuEvö
      3 vuotta sitten
      Niin herkkua ettei säästynyt muruakaan seuraavalle päivälle vaikka ohjeessa suositeltiin nauttimaan vasta päivän päästä. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    • Mari
      3 vuotta sitten
      Mie en ole kokeillut viel.
    • SH
      4 vuotta sitten
      Tämä ohje on tehty joko tosi hitaalle uunille tai nopealle leipurille, koska ainakin itsellä uuni seisoi lämpimänä vaikka kuinka pitkään ennen kuin olin saanut kaikki vaiheet tehtyä ja kakun uuniin.
    • Alex
      4 vuotta sitten
      mahtan hyväää
    • Minä_Vain
      5 vuotta sitten
      Ihan OK olisin käyttänyt omaa ohjetta mutta kävin kattoo täältä koska tässä ohjeessa käytetään suklaata. Ja tein tästä taikinasta muffinsseja. Kokeilin myös valkosuklaalla.
    • Ei tyytyväinen
      5 vuotta sitten
      Pahaa paloi vaikka oli 15min
    • Mcmato
      7 vuotta sitten
      5/5
    • Nam Nam
      8 vuotta sitten
      👍🍫
    • Nam Nam
      8 vuotta sitten
      Tooosi hyvää kanatta tehdä
    • pertti simola
      8 vuotta sitten
      tosi pahaa eiku hyvää
    • sari evijärveltä
      8 vuotta sitten
      tosi hyvää ja myyjäisten menekki