• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keksi-mutakakku

Kandikeksit tuovat rapeutta ja mausteisuutta suussa sulavaan suklaiseen mutakakkuun.Tämäkin resepti vain n. 0,30€/annos*.
Keksi-mutakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

    • kaakaojauhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Murenna keksit paloiksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää jauhoseos sekä 2/3 kekseistä taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput keksipaloista. Paista uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana.
  6. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 240 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • Leipuri Hiiva26.9.2017

    Helppo ja hyvän makuinen

  • Päivi15.5.2017

    Sain pojaltani äitienpäivälahjaksi keksi-mutakakun ja oli kyllä tosi herkullinen. Pitää joskus kokeilla itsekin :). Paistoaikaa en huomannut kysyä.

  • Sunnuntaikokki6.5.2017

    Laitoin nelikulmaiseen vuokaan n. 25x30 cm ja vaati noin 25 minuutta uunissa, lopputuloksena mutaisa. Lohduttava suklaisa herkku. Suosittelen!

  • LHOO1.5.2017

    Ei kannata ainakaan meidän uunissa paistaa noin kauaa! Paistoin 17 min ja ihan kuivaks kypsy....joku 8-10 min ois varmasti ollu sopivampi niin että sitä ois vielä voin kutsua "mud"cake:ksi....

  • hhhh17.12.2016

    Onko ketään tehnyt? Kannattaako joulupöytään?