Keksi-mutakakku
Kandikeksit tuovat rapeutta ja mausteisuutta suussa sulavaan suklaiseen mutakakkuun.Tämäkin resepti vain n. 0,30€/annos*.
- 16 annosta
- 30 - 60 min
- 240 kcal / annos (60g)
Ainekset
16 annosta
- 1/2pkt(à 260 g)Pirkka Elise kandisokerikeksejä
- 2dlsokeria
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Pinnalle
- kaakaojauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Murenna keksit paloiksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää jauhoseos sekä 2/3 kekseistä taikinaan.
- Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput keksipaloista. Paista uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana.
- Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 240 kcal1 030 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo ja hyvän makuinen
Sain pojaltani äitienpäivälahjaksi keksi-mutakakun ja oli kyllä tosi herkullinen. Pitää joskus kokeilla itsekin :). Paistoaikaa en huomannut kysyä.
Laitoin nelikulmaiseen vuokaan n. 25x30 cm ja vaati noin 25 minuutta uunissa, lopputuloksena mutaisa. Lohduttava suklaisa herkku. Suosittelen!
Ei kannata ainakaan meidän uunissa paistaa noin kauaa! Paistoin 17 min ja ihan kuivaks kypsy....joku 8-10 min ois varmasti ollu sopivampi niin että sitä ois vielä voin kutsua "mud"cake:ksi....
Onko ketään tehnyt? Kannattaako joulupöytään?