Keksi-mutakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
1/2 pkt (à 260 g) | tai |
150 g | tai |
200 g | tai |
4 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Pinnalle | |
---|---|
kaakaojauhetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 900 kJ / 455 kcal |
Rasva | 24,3 g |
josta tyydyttynyttä | 14,5 g |
Hiilihydraatit | 50,5 g |
josta sokereita | 33,3 g |
Proteiini | 7,2 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Murenna keksit paloiksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää jauhoseos sekä 2/3 kekseistä taikinaan.
Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput keksipaloista. Paista 200 ° C. uunin alaosassa 15–20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana.
Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(197 arviota)
- 30 - 60 min4,1(274 arviota)
- 30 - 60 min4,2(121 arviota)
- 30 - 60 min4,8(23 arviota)
- yli 60 min4,6(153 arviota)
- 30 - 60 min4,0(144 arviota)
- yli 60 min3,8(82 arviota)
- 30 - 60 min4,3(385 arviota)
Arvostele resepti
- Leipuri Hiiva5 vuotta sittenHelppo ja hyvän makuinen
- Päivi6 vuotta sittenSain pojaltani äitienpäivälahjaksi keksi-mutakakun ja oli kyllä tosi herkullinen. Pitää joskus kokeilla itsekin :). Paistoaikaa en huomannut kysyä.
- Sunnuntaikokki6 vuotta sittenLaitoin nelikulmaiseen vuokaan n. 25x30 cm ja vaati noin 25 minuutta uunissa, lopputuloksena mutaisa. Lohduttava suklaisa herkku. Suosittelen!
- LHOO6 vuotta sittenEi kannata ainakaan meidän uunissa paistaa noin kauaa! Paistoin 17 min ja ihan kuivaks kypsy....joku 8-10 min ois varmasti ollu sopivampi niin että sitä ois vielä voin kutsua "mud"cake:ksi....
- hhhh6 vuotta sittenOnko ketään tehnyt? Kannattaako joulupöytään?