Mustaherukkaiset lusikkaleivät
Lusikkaleivät ovat kahvipöydän suosikki. Valmista mustaherukkaiset lusikkaleivät käyttämällä täytteenä mustaherukkatahnaa eli blackcurrant curdia.
n. 30 kplyli 60 min
Ainekset
n. 30 kpl
- 200gPirkka voita
- 1 1/2dlsokeria
- 4dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Mustaherukkatahna eli blackcurrant curd
- 1/2ps(à 200 g)mustaherukoita (pakaste)
- 3/4dlsokeria
- 2kananmunan keltuaista
- 25gPirkka voita
Pinnalle
- erikoishienoa sokeria (Siro)
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin mustaherukkatahna. Soseuta sulaneet mustaherukat. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa marjasose, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna mustaherukkatahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
- Valmista lusikkaleivät. Mittaa voi kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. (Vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.)
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
- Täytä jäähtyneet pikkuleivät mustaherukkatahnalla ja pyörittele varovasti sokerissa. Säilytä mustaherukkaiset lusikkaleivät jääkaapissa. Lusikkaleivät voi myös pakastaa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Mustaherukkatahna riittää noin 60 lusikkaleipään. Ylijäänyt tahna maistuu esim. paahtoleivän, keksien tai jogurtin päällä.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- yli 60 min3,2(66 arvostelua)
- alle 30 min4,2(120 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(92 arvostelua)
Kommentoi
koleeta