Lusikkaleivät
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Lusikkaleivät ovat suussa sulavan herkullisia ja mureita, perinteisiä pikkuleipiä. Ne ovat ansaitusti monen kestosuosikki juhlapöydässä.
Ainekset
n. 30 kpl
200 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
Väliin | |
---|---|
vadelma- tai omenahilloa tai | |
Pinnalle | |
sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 055 kJ / 492 kcal |
Rasva | 27,3 g |
josta tyydyttynyttä | 18,1 g |
Hiilihydraatit | 55,2 g |
josta sokereita | 23,4 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa seos kylmäksi (vesihaude nopeuttaa).
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Kierittele lusikkaleivät halutessasi sokerissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- 30 - 60 min4,2(150 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min3,8(374 arviota)
- yli 60 min4,0(141 arviota)
- yli 60 min4,2(44 arviota)
- yli 60 min1,7(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (74 arviota)
- Taku1 vuosi sittenVoiko väliin laittaa lettuhilloa? Tai jotain muuta hilloa
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTaku, voit käyttää haluamaasi hilloa.
- Leipomis intoilija1 vuosi sittenVoisiko lusikkaleipätaikinan tehdä valmiiksi ja pakastaa. Sitten kun tekisin lusikkaleipiä voisin vain ottaa taikinan pakkasesta. Onko taikinan pakastamisesta siis mitään haittaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipomis intoilija, taikina on hieman murenevaa, joten emme suosittele sen pakastamista.
- Leipomis intoilija2 vuotta sittenJos tekee ajoissa lusikkaleivät ja laittaa pakkaseen, niin kannattaako ne pakastaa ilman sokerointia ja sokeroida sulatuksen jälkeen. Vai sokeroida heti ja pakastaa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipomis intoilija, jos pakastat lusikkaleipiä, ne kannattaa sokeroida vasta sulatuksen jälkeen juuri ennen tarjoamista.
- Anneli5 vuotta sittenKyllä lusikka leivät ovat hyviä
- Kokeilija pohjoispohjanmaa7 vuotta sittenOlipa ihania ja helppoja ohjeita näinkin pitää olla ,tällaiselle ,joka harrastaa ja haluaa kokeilla jotain uutta kahvipöytään lisää vaan kokeiltavaksi,kiitos