Lusikkaleivät Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lusikkaleivät

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Lusikkaleivät ovat suussa sulavan herkullisia ja mureita, perinteisiä pikkuleipiä. Ne ovat ansaitusti monen kestosuosikki juhlapöydässä.

    Ainekset

    n. 30 kpl
    200 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai

    Väliin

     
    vadelma- tai omenahilloa
    tai

    Pinnalle

     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 055 kJ / 492 kcal
    Rasva
    27,3 g
    josta tyydyttynyttä
    18,1 g
    Hiilihydraatit
    55,2 g
    josta sokereita
    23,4 g
    Proteiini
    5,4 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa seos kylmäksi (vesihaude nopeuttaa).
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
    Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
    Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Kierittele lusikkaleivät halutessasi sokerissa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (74 arviota)

    • Taku
      1 vuosi sitten
      Voiko väliin laittaa lettuhilloa? Tai jotain muuta hilloa
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Taku, voit käyttää haluamaasi hilloa.
    • Leipomis intoilija
      1 vuosi sitten
      Voisiko lusikkaleipätaikinan tehdä valmiiksi ja pakastaa. Sitten kun tekisin lusikkaleipiä voisin vain ottaa taikinan pakkasesta. Onko taikinan pakastamisesta siis mitään haittaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leipomis intoilija, taikina on hieman murenevaa, joten emme suosittele sen pakastamista.
    • Leipomis intoilija
      2 vuotta sitten
      Jos tekee ajoissa lusikkaleivät ja laittaa pakkaseen, niin kannattaako ne pakastaa ilman sokerointia ja sokeroida sulatuksen jälkeen. Vai sokeroida heti ja pakastaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Leipomis intoilija, jos pakastat lusikkaleipiä, ne kannattaa sokeroida vasta sulatuksen jälkeen juuri ennen tarjoamista.
    • Anneli
      5 vuotta sitten
      Kyllä lusikka leivät ovat hyviä
    • Kokeilija pohjoispohjanmaa
      7 vuotta sitten
      Olipa ihania ja helppoja ohjeita näinkin pitää olla ,tällaiselle ,joka harrastaa ja haluaa kokeilla jotain uutta kahvipöytään lisää vaan kokeiltavaksi,kiitos