• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat suussa sulavan herkullisia ja mureita, perinteisiä pikkuleipiä. Ne ovat ansaitusti monen kestosuosikki juhlapöydässä.
Lusikkaleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min
  • 581 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 kpl

Väliin

    • vadelma- tai omenahilloa

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa seos kylmäksi (vesihaude nopeuttaa).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
  4. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
  5. Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Kierittele lusikkaleivät halutessasi sokerissa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 581 kcal2 430 kJ
  • Proteiinia5,7 g
  • Hiilihydraatteja65,2 g
  • Rasvaa34,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua