Mustaherukka-rahkapiirakka
Kaurainen mustaherukka-rahkapiirakka on todella helppotekoinen: ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piirakka on ihanan mehevä. Lisäksi se on gluteeniton.
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 2dlsokeria
- 1/2dlperunajauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlkardemummaa
- 2kananmunaa
- 1dlmaustamatonta jogurttia
- 1dlöljyä tai voita sulatettuna
Täyte
- 1prk(250 g)Pirkka maitorahkaa
- 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
Pinnalle
- 1ps(200 g)Pirkka mustaherukoita (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kaurajauhot, sokeri, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma kulhossa. Lisää munat, jogurtti ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi taikinakaapimella.
- Kaada löysä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täyte pieninä nokareina pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset marjat.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi