• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton marenkipiirakka saa päälleen ihanan marenkihunnun. Resepti vain noin 0,35 €/annos.*
Gluteeniton omenapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

    • 2(400 g)hapanta omenaa (Jonagold)
    • 2valkuaista
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • mantelilastuja

Vuoan voiteluun

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseokseen leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja mantelijauheella jauhotettuun (halkaisija 26 cm) piirakkavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Kuori ja lohko omenat. Levitä omenalohkot pohjan päälle. Mausta kanelilla.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon sokeri vähitellen. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri. Peitä omenalohkot marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  4. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka leipomispäivänä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 208 kcal869 kJ
  • Proteiinia1,82 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa10,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille36