• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Gluteeniton piirakkapohja valmistuu kätevästi kypsistä perunoista ja mantelijauheesta. Syö sekä edullisesti että hyvin. N. 0,55€/annos.
Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Kuorrutus

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää joukkoon mantelijauhe ja perunat. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä ja siirrä tarjoiluvadille.
  4. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan varovasti sekoittaen. Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 242 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia3,71 g
  • Hiilihydraatteja24,6 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7