Helppo mustikkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo mustikkapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Helpon mustikkapiirakan pohja valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurajauhot tekevät pohjasta erityisen murean ja maukkaan.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta

Pohja

75 g
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai

Täyte

1 ps (200 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 042 kJ / 249 kcal
Rasva
13,1 g
josta tyydyttynyttä
7,4 g
Hiilihydraatit
26,1 g
josta sokereita
14,7 g
Proteiini
5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna.

Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma.

Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.

Sekoita perunajauhot jäisten marjojen joukkoon. Ripottele marjat pohjalle.

Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, voit paiston loppuvaiheessa peittää piirakan kevyesti foliolla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Voit tehdä piirakan myös tuoreista mustikoista, jolloin marjojen joukkoon ei tarvitse lisätä perunajauhoja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/4 kpl
    2,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl (2,95/kg)
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,19/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (863 arviota)

  • Karma
    6 kuukautta sitten
    Mahtava mehukas piirakka. Helppo käsivammaisena tehdä 😍
  • Moi
    6 kuukautta sitten
    Ihan super hyvä herkullinen ja mehevä
  • Leipuri
    7 kuukautta sitten
    Hyvä resepti
  • EnKeksi
    8 kuukautta sitten
    Hyvä resepti! Oon tehny jo monta kertaa
  • Nellukka
    8 kuukautta sitten
    Tein vehnä- ja ruisjauhoihin (2dl+0,5dl) muuten noudattaen ohjetta täysin. Todella hyvä hyvä ohje ja tulee varmaasti usein käyttöön eri täytevariaatioilla.
  • Apuela
    8 kuukautta sitten
    Eipä ollut kaksinen!
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    Tsa, vuoka on hyvä voidella.
  • Tsa
    8 kuukautta sitten
    Voidellaanno ja korppujauhetaanko vuoka
  • Leipoja
    8 kuukautta sitten
    Tosi hyvä oon tehny jo monta kertaa +toimii vehnäjauhoilla
  • Maie
    9 kuukautta sitten
    Hyvää tuli!
  • Ninu
    9 kuukautta sitten
    Aika hyvä
  • Kotikokki
    10 kuukautta sitten
    Oli herkullinen lisäsin vähän siirappia
  • Mo
    10 kuukautta sitten
    Hyvä ohje, itse laitoin mustikoita 300g ja pohjaan laitoin 1dl ruisjauhoja vehnäjauhojen tilalle.
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Heidi Hopearoihu, reseptin voi tallentaa suosikiksi sivun yläkulmassa näkyvästä sydämestä.
  • Heidi Hopearoihu
    10 kuukautta sitten
    Mitenkä tämän saa tallentua? Tein tätä vuosia sitten ja nyt olin reseptin inohtanut.
  • Luca
    11 kuukautta sitten
    Tässä reseptissä on aivan liian vähän jauhoa. Meidän piti lisätä paljon lisää jauhoa. Ja suosittelen laitaa piirakka taikinaan ruis-jauhoja koska se tuo rapeutta
  • Pike piirakan paistaja
    11 kuukautta sitten
    Käytin 1,5 dl vehnäj., 1 dl ruisjauhoja. Mustikoita n.170 g. Jauhotetuin sormin painelin taikinan vuoan pohjalle myös reunoille n.0,5cm paksuisena niin riitti koko vuokaan, halkaisija 26 cm(sisämitta). Tuli hyvä murea piirakka! Teen varmaan tätä monesti, joten kiitos hyvästä ohjeesta🤩
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Epävarma, ohje on testattu vain valmiilla kaurajauhoilla. Halutessasi voit kokeilla niiden tilalta myös kaurahiutaleita, jotka jauhat hienoksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että silloin jauhojen karkeudessa saattaa olla eroa valmiiseen kaurajauhoon verrattuna.
  • Epävarma
    1 vuosi sitten
    Voiko kaurajauhon korvata vaikka kaurahiutaleilla jos ne jauhaa jauhoiksi??
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Laura, ohje on testattu vain kermaviilillä, mutta se toimii todennäköisesti hyvin myös maitorahkalla.
  • Laura
    1 vuosi sitten
    Voikohan kermaviili tilalle laittaa rahka?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Esteri57, rakenteen kannalta hyviä maidottomia vaihtoehtoja kermaviilille ovat kaurafraiche ja Alpro Greek Style soijavalmiste. Halutessasi voit kokeilla myös kauravispiä, jolloin lopputulos on löysempi.
  • Esteri57
    1 vuosi sitten
    Voisko kermaviilin tilalta käyttää kauravispiä?
  • Ripsa
    1 vuosi sitten
    Vehnää ja ruista jauhoina. Hyvä ohje, tehty jo monet marjapiirakat!
  • Kessu62
    1 vuosi sitten
    Aivan ihana piirakka
  • Tarja
    1 vuosi sitten
    Olen saanut reseptin aiemmin muualta, ja tästä tuli heti suosikkipiirakkani. Käytän tavallista kaurajauhoa, mutta myös luontaisesti gluteeniton käy hyvin. Mielestäni erittäin hyvä ja helppo. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
  • Kaija
    1 vuosi sitten
    Oli kyllä hyvää! Aijon käyttää tätä ohjetta aina
  • Marjastaja
    1 vuosi sitten
    Helppo ja nopea ohje. Käytin hieman isompaa piirakkavuokaa ja taikinaa riitti hyvin reunoille saakka ja pohjasta tuli riittävän paksu. Jauhoina käytin 2dl vehnäjauhoa ja 0,5dl ruisjauhoa. Käytin punaherukkaa ja raparperia, ei liian kostea kun antoi jäähtyä kunnolla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Tupu, vehnäjauhoja voi laittaa saman verran kun kaurajauhoja, eli 2 1/2 dl.
  • Tupu
    2 vuotta sitten
    Jos haluaa korvata gluteenittomat jauhot kokonaan vehnäjauhoilla niin tuleeko niitä saman verran kuin kaurajauhoja ?