Helppo mustikkapiirakka
Helpon mustikkapiirakan pohja tehdään sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurajauhot tekevät pohjasta erityisen murean ja maukkaan.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 75gvoita
- 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlkardemummaa
Täyte
- 1rs(250 g)Pirkka Luomu mustikoita (pakaste)
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.
- Ripottele päälle jäiset marjat.
- Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo ja maukas resepti. Parempi kuin hyvä.
Ihme valitusta. Maukas ohje, mustikkapiirakassa pitää olla paljon mustikkaa. Ja kun jäisenä laittaa, ei tullut ollenkaan löysää. Pitää tietysti antaa pari tuntia olla uunista ottamisen jälkeen. Pohja on tosi mureneva. Toisella kerralla, kun tein, laitoin 2dl kaurajauhoja ja puoli desiä vehnäjauhoja, niin pohja pysyi oikein hyvin kasassa. En tiedä sitten, että jos gluteiinittomana haluaa pitää, niin toimivatko gluteiinittomat muut jauhot samalla tavalla.
Taikinaa oli ihan liian vähän 24 cm vuokaan, huomasin sen kun olin jo levittämässä taikinaa vuokaan. Eli jouduin alkaa alusta uudelleen, että saan vielä toisen saman verran taikinaa. Valmis piirakka ei pysy kasassa, syötävä muussina. Ei jatkoon.
Piiras, harmillista kuulla että taikinaa on liian vähän 24cm kokoiseen vuokaan sekä valmis piiras on murentunut. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptin tekijöille.
Onneton ohje, mustikoita aivan liikaa. Vähintään puolet pois jos et halua syödä keskustaa pillillä.
Hyvä ohje, mukavan rapsakas pohja! Taikina on todella löysää, mutta paistui silti yllättävän hyvin. En levittäisi taikinaa piirakkapohjan reunoille, sillä se palaa herkästi. Mustikoita laitoin vähemmän, eikä tullut liian vetistä. Suosittelen! :)