Helppo mustikkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo mustikkapiirakka

Helpon mustikkapiirakan pohja tehdään sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurajauhot tekevät pohjasta erityisen murean ja maukkaan.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2 1/2dlkaurajauhoja, gluteeniton
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2tlkardemummaa

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.
  2. Ripottele päälle jäiset marjat.
  3. Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua