• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustikka-puolukkavaahto ja jogurttikerma

Raikas ja kuohkea marjavaahto saa pinnalle täyteläisen jogurtti-kermavaahdon. Kevyt jälkiruoka maistuu aterialla kuin aterialla.
Mustikka-puolukkavaahto ja jogurttikerma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 120 kcal / annos (95g)

Ainekset

6 annosta

Jogurttikerma

Koristeluun

    • 1/2dlmustikoita ja puolukoita (pakaste)
    • 1/2rklfariinisokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja sokerit.
  2. Kaada jäiset marjat monitoimikoneen kulhoon. Mittaa joukkoon mehu ja sokeri. Anna koneen käydä hetki, kunnes marjat ovat hienontuneet.
  3. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita jälkiruokaa noin 2 minuuttia, kunnes seos vaahtoutuu.
  4. Annostele marjavaahto juomalaseihin. Lusikoi pinnalle jogurttikermaa. Koristele marjoilla ja fariinisokerilla.
  5. Tarjoa marjavaahto heti tai nosta jääkaappiin enintään puoleksi tunniksi odottamaan tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille