• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkavaahto

Puolukkavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Koristeluun

    • pakastepuolukoita
    • tomusokeria
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada jäiset marjat monitoimikoneen kulhoon. (Jätä muutama marja koristeluun.) Mittaa joukkoon sokeri ja tilkka mehua. Anna koneen käydä hetki, kunnes marjat ovat hienontuneet.
  2. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita jälkiruokaa 1-2 minuuttia, kunnes seos vaahtoutuu. Lisää vanilliinisokeri ja tarkista maku. Lisää halutessasi sokeria.
  3. Annostele puolukkavaahto annosmaljoihin tai jalallisiin laseihin. Koristele tomusokerilla hunnutetuilla puolukoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
  4. Tarjoa puolukkavaahto heti tai nosta jääkaappiin enintään puoleksi tunniksi odottamaan tarjoilua. Voit panna vaahdon myös pakastimeen muutamaksi tunniksi ja ottaa sieltä juuri ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit makeuttaa puolukkavaahdon sokerin sijaan makeutusjauheella tai hunajalla.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 107 kcal450 kJ
  • Proteiinia3,1 g
  • Hiilihydraatteja22,2 g
  • Rasvaa0,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5