• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukka-jogurttijäädyke

Puolukka-jogurttijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta
    • 300g(5 dl)puolukoita (pakaste)
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 2rklpuolukka-, karpalo- tai sitruslikööriä tai
    • appelsiinitäysmehua
    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1prk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1tlvanilliinisokeria

Lisäksi

    • 1-2dlPirkka vispikermaa
    • puolukoita
    • mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kohmeiset puolukat fariinisokerin kanssa monitoimikoneessa. Mausta seos liköörillä tai mehulla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita jogurtti ja vanilliinisokeri kerman joukkoon. Yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada puolukkaseos jäädykeseoksen joukkoon ja sekoita varovasti nostellen.
  4. Kastele rengas- tai jäädykevuoka (noin 1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada jäädykeseos vuokaan.
  5. Peitä vuoka foliolla. Jäädytä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  6. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla, puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä annosjäädykkeitä Pirkka American muffinivuokiin.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 150 kcal629 kJ
  • Proteiinia2,37 g
  • Hiilihydraatteja12,1 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua