• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklainen puolukkakääretorttu

Suklainen puolukkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • alle 30 min
  • 237 kcal / annos (95g)

Ainekset

n. 12 palaa

Täyte

    • 1tlk(250 g)Pirkka mietoa rahkaa
    • 200g(4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
    • 1dl(60 g)Fazer taloussuklaarouhetta
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Kuorrutus

Koristeeksi

    • puolukoita
    • mantelilastuja paahdettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, kohmeiset puolukat (jätä 1/2 dl koristeeksi), suklaarouhe ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Kietaise kääretorttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin mehevöitymään.
  3. Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää suklaarouhe joukkoon. Levitä kerma-suklaaseos kääretortun päälle. Koristele pinta puolukoilla ja mantelilastuilla juuri ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 237 kcal990 kJ
  • Proteiinia5,31 g
  • Hiilihydraatteja19,5 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • dgdfgsgs23.12.2016

    voinko korvata suklaan gluteenittomalla suklaalla

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2016

    dgdfgsgs, voit hyvin korvata Fazerin taloussuklaarouheen myös jollakin muulla suklaalla. Mikäli käytät levynä olevaa suklaata, tulee se vain rouhia itse.