Mustikkakiisseli
Mustikkakiisseli on helppo ja nopea valmistaa. Syö sellaisenaan, puuron kaverina tai tarjoa jälkiruokana kermavaahdon kanssa.
4 annostaalle 15 min
Ainekset
4 annosta
- 2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1/2lvettä
- 3/4dlsokeria
- 2 1/2rklPirkka perunajauhoja
- 1/2dlkylmää vettä
Valmistus
alle 15 min- Kaada jäiset mustikat kattilan pohjalle. Lisää sokeri ja vesi kattilaan.
- Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi sekoittamatta. Kun vesi kiehuu, nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan sileäksi seokseksi ja lisää se ohuena nauhana sekoittaen kiisselipohjaan. Nosta kattila takaisin liedelle. Kun kiisseli alkaa uudelleen kuplia, nosta kattila pois liedeltä.
- Kaada mustikkakiisseli tarjoiluastiaan jäähtymään ja ripottele pinnalle hiukan sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa jälkiruoaksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kestääkö tän jäähtymisessä pitkään?
Normaali ihminen, kiisseli jäähtyy yleensä noin kymmenessä minuutissa. Voit halutessasi siirtää kattilan kylmään vesihauteeseen jäähtymään.