Nakki-pastagratiini  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Nakki-pastagratiini

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Nakki-pastagratiini on kuorrutettu muhkealla juusto-munakerroksella.

    Ainekset

    4 annosta
    n. 250 g
     
    fusilli täysjyväpastaa
    tai
    1 pkt (300 g)
     
    tai
    1 (200 g)
     
    paprika
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1/2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    paprikajauhetta
    tai
    1 tlk (390 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    n. 150 g
     
    Valio punaleima-emmentaljuustoraastetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    659 kJ / 157 kcal
    Rasva
    8,3 g
    josta tyydyttynyttä
    3,5 g
    Hiilihydraatit
    11,9 g
    josta sokereita
    2,8 g
    Proteiini
    7,6 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Keitä pasta lähes kypsäksi, noin 9 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada uunivuokaan.

    Viipaloi nakit. Leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

    Kuullota sipuli rasvassa, lisää paprikajauhe. Lisää nakit ja paprika. Kaada joukkoon pastakastike. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon juustoraaste.

    Sekoita pastan joukkoon nakkikastike ja levitä päälle juusto-munaseos.

    Gratinoi 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Tarjoa salaatin kanssa.