• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinkku-pennelaatikko

Kinkku-pennelaatikko on maukas ja edullinen arkiruoka koko perheelle. Täysjyväpasta tuo ruokaan kuitulisän ja mukavan viljaisan maun.
Kinkku-pennelaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Juustokastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi kinkku ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista kinkku kevyesti öljyssä paistinpannulla. Lisää sipuli ja kesäkurpitsa. Anna niiden kuullottua hetki.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Yhdistä valutettuun pastaan kinkku-kasvisseos, pastakastike ja pippuri. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
  3. Valmista kuorrutuskastike. Mittaa kattilaan maito ja sekoita siihen vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta ja lisää puolet juustoraasteesta.
  4. Levitä kastike pastaseoksen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kinkku-pennelaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 340 kcal1 430 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10