Helpot lihapullat uunissa
Helpot lihapullat valmistuvat kätevästi uunissa. Pyörittele ja paista kerralla paljon pullia, niin niitä riittää huomisellekin. Noin 0,15 €/kpl*
50 kpl30 - 60 min
Ainekset
50 kpl
- 900gnaudan jauhelihaa (17 %)
- 1 1/2dlkorppujauhoja
- 4dlvettä
- 2(150 g)sipulia
- 2 1/2tlsuolaa
- 1tlpaprikajauhetta
- 1/2tljauhettua maustepippuria
- 2rklmargariinia tai voita
- 2kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Laita korppujauhot nesteeseen turpoamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista sipulit ja mausteet voissa paistinpannussa, anna hiukan jäähtyä ja lisää korppujauhoseoksen joukkoon.
- Lisää kananmunat ja jauheliha. Sekoita mureketaikinaksi.
- Pyöritä kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentoi
Voi hyvä ihme. Lihapulla maistuu niiltä mausteilta mitä siihen laitat. Hyvä ohje. Sais kyllä olla oma ohje eri jauheliha määrille. Voi laittaa tomaattisosetta ja juustoraastetta....
Ihan paras lihapullaresepti! Kaikki näitä lihapullia syöneet kehuivat todella maukkaiksi.
Liian mössöä tuli
Kokeilin murskata sekaan suppilovahveroitakin mutten saanut makua pulliin, pitää etsiä vielä omaa reseptiä.
Hyviä ovat, sopivasti maustetta, en halua nykyajan tajuntaa vieviä makunautintoja!
Samaa mieltä nimimerkin Pettynyt kanssa, todella valju maku. Lisäksi mössömäinen purutuntuma. Ei jatkoon.
Oikein mainioita lihapullia ja simppelit aineet.
60% margariinia ei sovellu paistamiseen, ihan vinkkinä, kun jaatte reseptin perään tuote-esimerkkejä.
Köksän tunnilla hereillä, kiitos viestistäsi. 60 % margariini soveltuu myös ruoanlaittoon ja leivontaan.
Ehkä mauttomimmat lihapullat ikinä.
Ei korppujauhot ja kananmunat kuulu lihapulliin :(