Nakki-perunasalaatti
Nakkisalaatti on nimeään tyylikkäämpi ruoka. Kuuman salaatin maustaa sinappisen kirpakka piimäkastike. Helppo kimpparuoka rentoihin kemuihin ja lapsenkin suosikki!
5-6 annostaalle 30 min
Ainekset
5-6 annosta
- 3rklrypsiöljyä
- 3tlgrillimaustetta
- 1ps(300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1dlkevätsipulia tai
- ruohosipulia
Piimäkastike
- 1dlpiimää
- 1/2dlmajoneesia
- 1rklMaille Dijon kokojyväsinappia
Valmistus
alle 30 min- Huuhtele perunat ja leikkaa ne puoliksi tai lohkoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää 2 rkl öljyä ja 2 tl grillimaustetta päälle, kääntele sekaisin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Paloittele nakit. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja ruskista nakit. Siirrä hetkeksi lautaselle odottamaan. Lisää pavut ja 1/2 dl vettä pannuun ja hauduta noin 5 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Mausta 1 tl:lla grillausmaustetta. Lisää nakit joukkoon ja nosta pannu liedeltä.
- Yhdistä kastikkeen ainekset.
- Sekoita nakit ja pavut kypsien perunoiden joukkoon pellillä tai tarjoilukulhossa. Hienonna kevätsipuli päälle. Tarjoa salaatti kuumana kastikkeen kanssa.
Kommentoi