Mäiskypotut ja tonnikalatahna
Käytä keitettyjen perunoiden tähteet herkullisiin uunissa gratinoitaviin mäiskypottuihin ja sekoita lisäkkeeksi maukas tonnikalatahna. Noin 1,30€/kpl.
8 kplalle 30 min
Ainekset
8 kpl
- 8(800 g)keitettyä perunaa
- 3(300 g)punasipulia
- 50gmaustevoita
- 1tlsuolaa
- 1/2ps(à 150 g)Valio pizzajuustoraastetta
Tonnikalatahna
- 2prk(à 185/130 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä, MSC
- 1prk(50/35 g)Pirkka kapriksia
- 1 3/4dlmajoneesia
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Murskaa littanoiksi perunansurvimella.
- Kuori ja viipaloi punasipulit. Siirrä uunipellille perunoiden joukkoon.
- Sulata maustevoi mikrossa. Ripota perunoille suola ja lusikoi perunan päälle sulatettua maustevoita. Ripota perunoille juustoraaste.
- Paahda perunoita ja sipuleita 250-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.
- Valuta tonnikalat. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita kaikki tonnikalatahnan aineet keskenään.
- Tarjoa kuumat mäiskypotut ja sipulit tonnikalatahnan kanssa uuniperunoiden tapaan.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit halutessasi jättää kaprikset pois tonnikalatahnasta tai korvata ne esimerkiksi hienonnetulla suolakurkulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Itse tehdyt kalapuikot ja frittiperunat
Mäiskyperunat 😘! Vähän mukaellen täällä mökkireissulla. Piti keittää perunat ed. päivänä ihan vaan tätä herkkua varten 🧀😊
Aivan loistava perusruoka! Voidaan hyödyntää ylijääneet perunat seuraavaan ruokailuun. Itse sekoitin oman maustevoin dijonsinapista ja kuivatusta rakuuunasta ja valmiin juustoraasteen sijasta käytin mitä nyt löytyi jääkaapista, sattui olemaan cheddarjuustoa.