• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mäiskypotut ja tonnikalatahnaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mäiskypotut ja tonnikalatahna

Käytä keitettyjen perunoiden tähteet herkullisiin uunissa gratinoitaviin mäiskypottuihin ja sekoita lisäkkeeksi maukas tonnikalatahna. Noin 1,30€/kpl.

  • 8 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

8 kpl
    • 8(800 g)keitettyä perunaa
    • 3(300 g)punasipulia
    • 1/3rs(à 150 g)Pirkka trio maustelevitettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2ps(à 150 g)Valio Koskenlaskija Pizza mozzarella juustoraastetta

Tonnikalatahna

Valmistus

alle 30 min
  1. Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Murskaa littanoiksi perunansurvimella.
  2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Siirrä uunipellille perunoiden joukkoon.
  3. Lusikoi haluamasi maustelevite pieneen kulhoon ja sulata mikrossa. Ripota perunoille suola ja lusikoi perunan päälle sulatettua maustelevitettä. Ripota perunoille juustoraaste.
  4. Paahda perunoita ja sipuleita 250-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.
  5. Valuta tonnikalat. Valuta ja hienonna kaprikset. Sekoita kaikki tonnikalatahnan aineet keskenään.
  6. Tarjoa kuumat mäiskypotut ja sipulit tonnikalatahnan kanssa uuniperunoiden tapaan.

Tiesitkö että...

Voit halutessasi jättää kaprikset pois tonnikalatahnasta tai korvata ne esimerkiksi hienonnetulla suolakurkulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Tuula27.8.2017

    Mäiskyperunat 😘! Vähän mukaellen täällä mökkireissulla. Piti keittää perunat ed. päivänä ihan vaan tätä herkkua varten 🧀😊

  • Premiumarki2.7.2017

    Aivan loistava perusruoka! Voidaan hyödyntää ylijääneet perunat seuraavaan ruokailuun. Itse sekoitin oman maustevoin dijonsinapista ja kuivatusta rakuuunasta ja valmiin juustoraasteen sijasta käytin mitä nyt löytyi jääkaapista, sattui olemaan cheddarjuustoa.