Jauheliha-perunalaatikko
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Jauheliha-perunalaatikko tehdään perunaviipaleista. Maustepippurit ja munamaito kuuluvat tähän perinteiseen arkiruokaan.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
10 (n. 700 g) | tai |
400 g | tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 tl | tai |
1/2 rkl | kokonaisia maustepippureita tai |
2 rkl | tai |
Munamaito | |
---|---|
4 dl | maitoa tai |
2 | kananmunaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 556 kJ / 133 kcal |
Rasva | 7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 9,7 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna kuullottua. Mausta seos suolalla.
Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet liha-sipuliseoksesta.
Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. Levitä loput lihaseoksesta ja pippurit, peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin 20–30 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä. Tarjoa lisäksi punajuuri-omenasalaattia.
Vinkki! Lisää laatikkoon yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai oreganoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl3,33/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna sopivasti kiinteä harjattuHinta 0,75/kg
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,85/kpl4,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(355 arviota)
- yli 60 min3,7(203 arviota)
- yli 60 min3,4(24 arviota)
- yli 60 min3,7(375 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,6(131 arviota)
- 30 - 60 min3,4(45 arviota)
- yli 60 min3,7(124 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (598 arviota)
- Kekke Vaasa 1- 8-20248 kuukautta sittenHelppo ja hyvä
- Irkku.9 kuukautta sittenJauheliha-perunalaatikkoa olen tehnyt jokakerta kun olen leivinuunia lämmittänyt.
- Makuilija1 vuosi sittenTein kerran lohi-perunalaatikon edellisen päivän keitetyistä perunoista ja maku oli niin täydellistä että jäin koukkuun. Kokeilkaa. Ei perunan todellakaan tarvitse olla raaka, mauton ennen uuniin laittoa. Keitän monasti perunat suolaisessa keitinvedessä jonne lisätty myös sitruunan mehua. Seuraavana päivän ylijääneistä esim laatikkoa tai kiusausta.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSaku, laatikossa voi halutessaan käyttää myös pakasteperunoita.
- saku1 vuosi sittenvoiko tuon tehdä kaupan pakastepuruna siivuista vai pitääkö olla oikeet potut?
- Aave1 vuosi sittenOikeeta pottulootaa en laita muuta maustetta ku lihaliemen veteen sulatettuna. Siihen lisään maidon ja munat. Aina tykätty punajuurten kansss
- Paras Kokki 551 vuosi sittenEi mennyt putkeen kun monitoimikoneeseen sai vain silppuriterän.
- Sede2 vuotta sittenJa olipa taas kotiruoka hyvää
- Seikku2 vuotta sittenTuunasin pekonilla, kermalla(2dl lihalientä+2dl kuohukermaa) paprikalla ja juustoraasteella. Lisäksi laitoin kalamaustetta pullosta sekä valkosipulia+2 laakerinlehteä. Hyvää tuli👌
- .2 vuotta sittenVaatii vähän lisää maustamista. Kerma, juusto tms. Suoraan ohjeesta tehtynä aika mauton
- Sannuli3 vuotta sittenOikein hyvä perinteinen ja edullinen uuniruoka. Maistuu meillä yleensä vähän nirsommalle nuorellekin. Perunoiden lisäksi olen siivuttanut sekaan vielä pari porkkanaa, mutta oikein hyvää tulee ilmankin.
- Parhaat uunivuuat4 vuotta sittenMehän syötiin kannettomassa uunivuuassa tehtyä niin päältä parasta oli palaneet perunat. Mutta nykyään tehdään kannellisessa uuni vuoassa niin ei pala . Härän suikaleet kypsyy myös hyvin porkkanoiden kanssa kannellisessa pippuria .
- Pitkään kypsennettyä4 vuotta sittenTosi hyvää . Tex mex ruokaa siitä tulee pippurilla , paprikaa ,pepperonia . Jauheliha ruskistetaan kunnolla ja ohuet viipaleet. Muna maito seos käy sitten samaan aikaan lättyinä kun lisää vehnäjauhoja . Tulee samalla eturuoka ja jälkiruoka .
- Markku4 vuotta sittenAika lailla mitätön kokonaisuus. Luulisi reseptin kehittäjien pystyvän parempaan.
- jeppa5 vuotta sittenMaistuu koirallekin!!
- Matami5 vuotta sittenIlmeisesti hirvenliha ei käy tähän tarkoitukseen, koska ruuasta tuli (3-kertaisesta suolamäärästä ja reilusta pippurimäärästä huoimatta) kuivaa ja mautonta. Perunat jäivät tunnin kypsytyksestä huolimatta kovahkoiksi. Olisinpa tuunaillut reseptiä kuten kaikki muutkin - tällaisenaan ei pääse reseptikokoelmaani.
- Namnam6 vuotta sittenValkkaria pikkasen sipulin sekaan, basilikumia jauhalihaan, 20 min. jalkeen juusstorauhetta ja korppujauhetta ja hyvaa tulee..
- Miia6 vuotta sittenJauhelihan korvasin härkiksellä, hyvää tuli :)
- Perheenisä6 vuotta sittenHyvää tuli. Käytin tosin kermaa maidon sijaan, koska halusin täyteläisempää.
- Ellen6 vuotta sittenTosi hyvä perunalaatikko. Helppo tehdä. Tein sika-nautajauhelihasta. Lisäsin päälle hiukan juustoraastetta.
- ansku6 vuotta sitten"keitin " puikulaperunasiivut ja porkkanaraasteen - kermassa, kun se alkoi mennä vanhaksi, ja paistoin jauhelihan ja sipulian tarpeeksi ja kokonaisia maustepippureita, suolaa , kaikki sekaisin vuokaan ja lihalientä tarpeeksi, sitten kaksi pakettia amerikan bekonipaloja leikkelin ja laitoin tarpeeksi, kun tahtovat "kadota" laatikossa ja 3 kananmunaa vatkattuna päälimmäiseksi. Uunivuoka on n 30 cm pitkä, joten tavaraa pitää olla tarpeeksi.
- Perinteisten ruokien ystävä7 vuotta sittenOikein maukas perinteinen resepti ja maistuu kyllä. Hieman miedompi lämpö (175) ja 1,5-2 tuntia uunissa (.. ja vihreän pussin perunatkin on taatusti mehevät menemättä muhennokseksi). Kolmasosa perunoista korvataan bataatti siivuilla ja pippurit suoraan myllystä niin ei tarvii syödessä niitä seuloa. Myös munamaitoon ripaus valkopippuria.
- Pingu7 vuotta sittenItse tein tänään ekaa kertaa ja hyvää oli.tosin korvasin osan perunoista raaoilla porkkanoilla ja oli tosi hyvää!
- Satu7 vuotta sittenOi miten hyvää! Tuli ihan lapsuudenkoti ja mamma mieleen. Tosin mamma laittoi ruuan viidelle hengelle käyttäen 250gr lähikaupasta ostettua sianjauhelihaa. Maku kuitenkin sama.
- Mammeli7 vuotta sittenSaat maukkaamman laatikon kun laitat jauhelihan ilman ruskistamista murentamalla sen raakana perunoiden ja sipulien sekaani, ja liuota yksi lihaliemi maidon joukkoon makua tuomaan. Maista suolan tarve lopuksi munamaidosta. Kokeilemisen arvoinen ainakin itse pidän tästä versiosta.
- Nam8 vuotta sittenNam
- Tähti salama8 vuotta sittenPerunalaatikko on tosi hyvä
- Sakari Ezmedz8 vuotta sittenHyvvää oli.
- monni8 vuotta sittenHyvää oli
- ripa9 vuotta sittenTyhmä Porkkanat ja lanttu tuoreena. Suikaloi kuten perunat. Jäävät kovemmiksi kun potut. Hyvää tulee. Laita vielä enemmän kananmunaa ja käytä nauta/sika jauhelihaa. Ja kaikkiin ruokiin vähän hunajaa.