Jauheliha-perunalaatikko

Jauheliha-perunalaatikko tehdään perunaviipaleista. Maustepippurit ja munamaito kuuluvat tähän perinteiseen arkiruokaan.
Jauheliha-perunalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 464 kcal / annos (390g)
    • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
    • 10(n. 700 g)keskikokoista perunaa (keltainen pussi)
    • 1ps(200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1tlsuolaa
    • 1/2rklkokonaisia maustepippureita
    • 2rklvoita

Munamaito

    • 4dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna kuullottua. Mausta seos suolalla.
  2. Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet liha-sipuliseoksesta. Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. Levitä loput lihaseoksesta ja pippurit, peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin 20-30 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä. Tarjoa lisäksi punajuuri-omenasalaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää laatikkoon yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai oreganoa.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 464 kcal1 940 kJ
  • Proteiinia23,4 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa19,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

  • ripa12.3.2016

    Tyhmä Porkkanat ja lanttu tuoreena. Suikaloi kuten perunat. Jäävät kovemmiksi kun potut. Hyvää tulee. Laita vielä enemmän kananmunaa ja käytä nauta/sika jauhelihaa. Ja kaikkiin ruokiin vähän hunajaa.

  • kotikokki9.3.2016

    Pertsa, esikypsennä perunat keittämällä joko vedessä tai maidossa, sitten ei tarvitse olla niin kauaa uunissa ja vihannekset eivät mene mössöksi;)

  • Möhkö15.2.2016

    Älä Pertsa yritä turhaan vääntää tästä jotain päivitystä, kun ei se sitten maistu samalta mummonaikaiselta! Laita lautasen reunalle etikkapunajuurien lisäksi vähän salaattia, paprikaa ja siemensekoitusta hyvän öljykastikkeen kera. Kyllä se riittää kasvikseksi!

  • Pertsa6.2.2016

    Kasviksista suuresti tykkäävänä laitoin laatikkoon perunoiden ja jauhelihan ym. lisäksi esikeitttyjä porkkanoita sekä kaupan pakaste suikalevihanneksia. Perunat olivat paiston jälkeen tosi hyviä, mutta vihanneksista tuli valitettavasti mössöä. Kaikki kunnia mummoni vanhalle lempiruualle, mutta haluaisin tehdä tämän perinteisen ruoan 2000-luvulle päivitettynä, mutten tiedä, kuinka vihannekset saa uunivuoassa perunoiden kanssa kypsennettyä niin, ettei niistä tule sosetta... :-)

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Kaitsu, lihaliemi sopii hyvin munamaidon tilalle. Tosin lihaliemen määrää kannattanee vähentää suhteessa maidon määrään.

  • Kaitsu5.2.2016

    Voiko ton kananmunan ja maidon korvata lihaliemellä ?

  • Kuluttajapalvelu28.1.2016

    Jende, kypsennetyn laatikon voi hyvin pakastaa.

  • Jende28.1.2016

    Voiko tämän ruoan pakastaa kun on tehnyt valmiiksi