Jauheliha-perunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-perunalaatikko

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Jauheliha-perunalaatikko tehdään perunaviipaleista. Maustepippurit ja munamaito kuuluvat tähän perinteiseen arkiruokaan.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
10 (n. 700 g)
 
tai
400 g
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 rkl
 
kokonaisia maustepippureita
tai
2 rkl
 
tai

Munamaito

4 dl
 
maitoa
tai
2
 
kananmunaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
556 kJ / 133 kcal
Rasva
7 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
9,7 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
7,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna kuullottua. Mausta seos suolalla.

Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet liha-sipuliseoksesta.

Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. Levitä loput lihaseoksesta ja pippurit, peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.

Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin 20–30 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä. Tarjoa lisäksi punajuuri-omenasalaattia.

Vinkki! Lisää laatikkoon yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai oreganoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    Hinta 0,75/kpl
    3,75/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Atria nauta jauheliha 17% 400g
    Hinta 5,29/kpl
    13,23/kg
  • Tamminen luomunaudan jauheliha 17 % 300 g
    Hinta 6,59/kpl
    21,97/kg
  • Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g pa
    Hinta 0,79/kpl
    3,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (542 arviota)

  • Irkku.
    12 päivää sitten
    Jauheliha-perunalaatikkoa olen tehnyt jokakerta kun olen leivinuunia lämmittänyt.
  • Makuilija
    7 kuukautta sitten
    Tein kerran lohi-perunalaatikon edellisen päivän keitetyistä perunoista ja maku oli niin täydellistä että jäin koukkuun. Kokeilkaa. Ei perunan todellakaan tarvitse olla raaka, mauton ennen uuniin laittoa. Keitän monasti perunat suolaisessa keitinvedessä jonne lisätty myös sitruunan mehua. Seuraavana päivän ylijääneistä esim laatikkoa tai kiusausta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Saku, laatikossa voi halutessaan käyttää myös pakasteperunoita.
  • saku
    7 kuukautta sitten
    voiko tuon tehdä kaupan pakastepuruna siivuista vai pitääkö olla oikeet potut?
  • Aave
    9 kuukautta sitten
    Oikeeta pottulootaa en laita muuta maustetta ku lihaliemen veteen sulatettuna. Siihen lisään maidon ja munat. Aina tykätty punajuurten kansss
  • Paras Kokki 55
    1 vuosi sitten
    Ei mennyt putkeen kun monitoimikoneeseen sai vain silppuriterän.
  • Sede
    1 vuosi sitten
    Ja olipa taas kotiruoka hyvää
  • Seikku
    1 vuosi sitten
    Tuunasin pekonilla, kermalla(2dl lihalientä+2dl kuohukermaa) paprikalla ja juustoraasteella. Lisäksi laitoin kalamaustetta pullosta sekä valkosipulia+2 laakerinlehteä. Hyvää tuli👌
  • .
    1 vuosi sitten
    Vaatii vähän lisää maustamista. Kerma, juusto tms. Suoraan ohjeesta tehtynä aika mauton
  • Sannuli
    2 vuotta sitten
    Oikein hyvä perinteinen ja edullinen uuniruoka. Maistuu meillä yleensä vähän nirsommalle nuorellekin. Perunoiden lisäksi olen siivuttanut sekaan vielä pari porkkanaa, mutta oikein hyvää tulee ilmankin.
  • Parhaat uunivuuat
    3 vuotta sitten
    Mehän syötiin kannettomassa uunivuuassa tehtyä niin päältä parasta oli palaneet perunat. Mutta nykyään tehdään kannellisessa uuni vuoassa niin ei pala . Härän suikaleet kypsyy myös hyvin porkkanoiden kanssa kannellisessa pippuria .
  • Pitkään kypsennettyä
    3 vuotta sitten
    Tosi hyvää . Tex mex ruokaa siitä tulee pippurilla , paprikaa ,pepperonia . Jauheliha ruskistetaan kunnolla ja ohuet viipaleet. Muna maito seos käy sitten samaan aikaan lättyinä kun lisää vehnäjauhoja . Tulee samalla eturuoka ja jälkiruoka .
  • Markku
    3 vuotta sitten
    Aika lailla mitätön kokonaisuus. Luulisi reseptin kehittäjien pystyvän parempaan.
  • jeppa
    4 vuotta sitten
    Maistuu koirallekin!!
  • Matami
    5 vuotta sitten
    Ilmeisesti hirvenliha ei käy tähän tarkoitukseen, koska ruuasta tuli (3-kertaisesta suolamäärästä ja reilusta pippurimäärästä huoimatta) kuivaa ja mautonta. Perunat jäivät tunnin kypsytyksestä huolimatta kovahkoiksi. Olisinpa tuunaillut reseptiä kuten kaikki muutkin - tällaisenaan ei pääse reseptikokoelmaani.
  • Namnam
    5 vuotta sitten
    Valkkaria pikkasen sipulin sekaan, basilikumia jauhalihaan, 20 min. jalkeen juusstorauhetta ja korppujauhetta ja hyvaa tulee..
  • Miia
    5 vuotta sitten
    Jauhelihan korvasin härkiksellä, hyvää tuli :)
  • Perheenisä
    5 vuotta sitten
    Hyvää tuli. Käytin tosin kermaa maidon sijaan, koska halusin täyteläisempää.
  • Ellen
    6 vuotta sitten
    Tosi hyvä perunalaatikko. Helppo tehdä. Tein sika-nautajauhelihasta. Lisäsin päälle hiukan juustoraastetta.
  • ansku
    6 vuotta sitten
    "keitin " puikulaperunasiivut ja porkkanaraasteen - kermassa, kun se alkoi mennä vanhaksi, ja paistoin jauhelihan ja sipulian tarpeeksi ja kokonaisia maustepippureita, suolaa , kaikki sekaisin vuokaan ja lihalientä tarpeeksi, sitten kaksi pakettia amerikan bekonipaloja leikkelin ja laitoin tarpeeksi, kun tahtovat "kadota" laatikossa ja 3 kananmunaa vatkattuna päälimmäiseksi. Uunivuoka on n 30 cm pitkä, joten tavaraa pitää olla tarpeeksi.
  • Perinteisten ruokien ystävä
    6 vuotta sitten
    Oikein maukas perinteinen resepti ja maistuu kyllä. Hieman miedompi lämpö (175) ja 1,5-2 tuntia uunissa (.. ja vihreän pussin perunatkin on taatusti mehevät menemättä muhennokseksi). Kolmasosa perunoista korvataan bataatti siivuilla ja pippurit suoraan myllystä niin ei tarvii syödessä niitä seuloa. Myös munamaitoon ripaus valkopippuria.
  • Pingu
    6 vuotta sitten
    Itse tein tänään ekaa kertaa ja hyvää oli.tosin korvasin osan perunoista raaoilla porkkanoilla ja oli tosi hyvää!
  • Satu
    6 vuotta sitten
    Oi miten hyvää! Tuli ihan lapsuudenkoti ja mamma mieleen. Tosin mamma laittoi ruuan viidelle hengelle käyttäen 250gr lähikaupasta ostettua sianjauhelihaa. Maku kuitenkin sama.
  • Mammeli
    6 vuotta sitten
    Saat maukkaamman laatikon kun laitat jauhelihan ilman ruskistamista murentamalla sen raakana perunoiden ja sipulien sekaani, ja liuota yksi lihaliemi maidon joukkoon makua tuomaan. Maista suolan tarve lopuksi munamaidosta. Kokeilemisen arvoinen ainakin itse pidän tästä versiosta.
  • Nam
    7 vuotta sitten
    Nam
  • Tähti salama
    7 vuotta sitten
    Perunalaatikko on tosi hyvä
  • rauski
    7 vuotta sitten
    mielen kintoinen ja hyvää resptti.
  • Sakari Ezmedz
    7 vuotta sitten
    Hyvvää oli.
  • monni
    7 vuotta sitten
    Hyvää oli
  • ripa
    8 vuotta sitten
    Tyhmä Porkkanat ja lanttu tuoreena. Suikaloi kuten perunat. Jäävät kovemmiksi kun potut. Hyvää tulee. Laita vielä enemmän kananmunaa ja käytä nauta/sika jauhelihaa. Ja kaikkiin ruokiin vähän hunajaa.