
Nduja-pasta
Lempeän tulinen nduja-pasta maistuu superhyvältä ja valmistuu tuossa tuokiossa. Tee tätä, kun haluat astetta parempaa pastaa mahdollisimman vähällä vaivalla.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 300gPirkka spagettia
- 2–3valkosipulinkynttä
- 1rkloliiviöljyä
- 1/2prk(à 90 g)Pirkka Parhaat 'nduja salamitahnaa
- 1prk(2 dl)Arla Lempi ruokakermaa (15 %)
- 1/2dlvettä
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- n. 1dlpastan keitinvettä
Lisäksi
- tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 1 tl suolaa), kunnes se on lähes kypsää.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose ja salamitahna. Sekoittele hetki.
- Kaada joukkoon ruokakerma, huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kastiketta välillä sekoitellen.
- Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen (n. 1 dl). Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja kypsennä se loppuun pannulla. Lisää mukaan sopiva määrä pastan keitinvettä ja sekoita.
- Viimeistele parmesaaniraasteella ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa heti.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min3,9(110 arvostelua)
- alle 30 min3,4(50 arvostelua)
- alle 30 min3,6(18 arvostelua)
Kommentoi