Nduja-pastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nduja-pasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Lempeän tulinen nduja-pasta maistuu superhyvältä ja valmistuu tuossa tuokiossa. Tee tätä, kun haluat astetta parempaa pastaa mahdollisimman vähällä vaivalla.
  • Laktoositon

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
1 rkl
 
tai
2 rkl
 
tai
1/2 prk (à 90 g)
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
n. 1 dl
 
pastan keitinvettä
tai

Lisäksi

 
tai
 
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 311 kcal
Rasva
7,4 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
27,6 g
josta sokereita
5,8 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 1 tl suolaa), kunnes se on lähes kypsää.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose ja salamitahna. Sekoittele hetki.

Kaada joukkoon ruokakerma, huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kastiketta välillä sekoitellen.

Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen (n. 1 dl). Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja kypsennä se loppuun pannulla. Lisää mukaan sopiva määrä pastan keitinvettä ja sekoita.

Viimeistele parmesaaniraasteella ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa heti.