Valkosipuli-chilipasta
Valkosipuli-chilipasta on yksinkertaisen herkullista. Kun jätät chilin pois, lautasellasi on italialainen pastaklassikko spaghetti aglio e olio. Noin 1,10€/annos.
3 annostaalle 15 min
Ainekset
3 annosta
- 300gPirkka spagettia
- 4valkosipulinkynttä
- n. 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- n. 50g(2 1/2 dl)Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1/2-1dlpastan keitinvettä
- ripausmustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistus
alle 15 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa chili renkaiksi, poista siemenet.
- Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli pala.
- Valuta pasta. Ota keitinvettä talteen. Lisää pastan joukkoon valkosipuli, chili ja öljy. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja sopiva määrä pastan keitinvettä. Tarjoa heti. Viimeistele annokset mustapippurilla ja tuoreella lehtipersiljalla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Loistava resepti. Lisäsin pastan joukkoon lopussa 2 rkl tuoretta sitruunamehua, joka leikkasi miellyttävästi ruuan rasvoja. Lisäksi se korosti pastan kaikkia makuja, joten lopputuloksena oli todellinen makupommi.
Ihan parasta. Tätä teen toistekin!
Ihanan helppoa, yksinkertaista ja silti herkullista. Nam!
Näin otsikon ja tein käytännössä sen perusteella nuudeleista kanan kylkiäiseksi saman, ihan jees combo.