Nektariini-fetasalaatti
Grillatut nektariinit yhdistyvät maukkaaksi kokonaisuudeksi suolaisen fetan ja rapeiden pähkinöiden kanssa. Sopii pääruoaksi sellaisenaan.
4 annostaalle 30 min210 kcal / annos (190g)
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 500 g)nektariinia
- 1-2tlrypsiöljyä
- 1ruukkuviinisuolaheinää
- 1rs(70 g)babypinaattia
- 1/2ruukkuarakuunaa
- n. 1/2ps(à 125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Kastike
- 1rkloliiviöljyä
- 1rklPirkka balsamietikkakastiketta
- suolaa
- pippuria
Valmistus
alle 30 min- Pese nektariinit ja halkaise ne. Poista kivet ja sivele puolikkaat kevyesti öljyllä. Grillaa nektariinin puolikkaat grillissä pehmeiksi.
- Pese ja kuivaa viinisuolaheinä sekä babypinaatti. Paahda pekaanipähkinät pannulla ja nosta ne jäähtymään. Murenna fetajuusto valmiiksi ja sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Kokoa salaatti levittämällä tajoilulautaselle viinisuolaheinä ja babypinaatti. Valuta päälle puolet kastikkeesta. Nosta salaatin päälle grillatut nektariinin puolikkaat. Lisää loput kastikkeesta ja ripottele päälle murennettu fetajuusto sekä paahdetut pähkinät.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 190g100 g
- 210 kcal894 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi