• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäsalaatti

Makeat mansikat, kirpeä raparperi ja suolainen fetajuusto yhdistyvät tässä maukkaassa kesäsalaatissa. Resepti vain noin 2,20 €/annos*.
Kesäsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 225 kcal / annos (220g)

Ainekset

5 annosta
    • 300graparperia (2-3 vartta)
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2kurkkua
    • 1/2l(250 g)tuoreita mansikoita
    • 1ps(80 g)VihreäKeiju Lempi -annossalaattia
    • 1dlcashewpähkinöitä

Kastike

    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele raparperit noin 3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paahda raparperipaloja ja sokeria pannulla sen aikaa, että sokeri sulaa ja raparperit hieman pehmenevät. Nosta raparperit pois kuumalta pannulta. Keitä pannulle jäänyttä sokerilientä hiljalleen pari minuuttia, kunnes liemi sakenee hieman.
  2. Sekoita kastiketta varten valkoviinietikka ja raparpereista keitetty sokeriliemi. Mausta ripauksella mustapippuria.
  3. Viipaloi kurkku ja mansikat. Paloittele fetajuusto reiluiksi paloiksi.
  4. Asettele laakealle vadille salaatinlehdet, raparperit, kurkkuviipaleet, mansikat ja fetapalat. Ripottele pinnalle pähkinät. Paahda pähkinät halutessasi. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9