• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oliivinyytit

Voitaikina kätkee sisäänsä suolaisen oliivin. Oliivinyytit ovat hauska lisä vaikkapa juhlien noutopöytään.
Oliivinyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • alle 30 min
  • 268 kcal / 100 g

    Ainekset

    40 annosta

    Voiteluun

      • 1Pirkka vapaan kanan omega-muna

    Pinnalle

      • Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta
      • unikonsiemeniä

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Sulata taikina. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi (noin 20 X 40 cm) kokoiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä 40 osaan (5 X 4 cm).
    2. Aseta jokaiselle taikinaruudulle oliivi. Kääri taikinapala oliivin ympäri ja nipistä taikinan päät tiukasti yhteen. Käännä oliivinyytti saumapuoli alaspäin, ja sulje nyytin avoimet päät haarukalla painaen.
    3. Laita oliivinyytit pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne munalla. Ripottele oliivinyyttien pinnalle juustoraastetta ja/tai unikonsiemeniä.
    4. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia. Voidaan pakastaa.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 268 kcal1 120 kJ
    • Proteiinia5,32 g
    • Hiilihydraatteja21,6 g
    • Rasvaa18,6 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille