Fetajuustotortut
- Valmistusaika30 - 60 min
Fetajuustotortut maistuvat pikkusuolaisina illanistujaisissa.
Ainekset
500 g | tai |
1/4 pkt 1 dl | tai tai |
7–8 | tai |
1 | Pirkka aurinkokuivattu tomaatti tai |
1/2 dl (25 g) | tai |
Voiteluun | |
---|---|
kananmunaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Levitä taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle sulamaan.
Murskaa fetajuusto haarukalla. Leikkaa oliivit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Sekoita täytteen ainekset ja lisää juustoraaste.
Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Pienennä jokaista pohjaa leikkaamalla kahdesta reunasta noin 1/2 sentin levyinen suikale talteen. Jaa täyte taikinalevyille.
Kostuta suikaleiden päät alapinnalta vedellä. Asettele kaksi suikaletta ristiin täytteen päälle ja paina suikaleiden päät kiinni levyihin.
Voitele tortut munalla ja paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa haaleana glögin kanssa tai kahvipöydän suolaisena.