Hyppää sisältöön
Fetajuustotortut Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetajuustotortut

  • Valmistusaika30 - 60 min
Fetajuustotortut maistuvat pikkusuolaisina illanistujaisissa.

    Ainekset

    500 g
     
    tai
    1/4 pkt
     
    1 dl
     
    tai
    tai
    7–8
     
    tai
    1
     
    Pirkka aurinkokuivattu tomaatti
    tai
    1/2 dl (25 g)
     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Levitä taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle sulamaan.
    Murskaa fetajuusto haarukalla. Leikkaa oliivit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Sekoita täytteen ainekset ja lisää juustoraaste.
    Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Pienennä jokaista pohjaa leikkaamalla kahdesta reunasta noin 1/2 sentin levyinen suikale talteen. Jaa täyte taikinalevyille.
    Kostuta suikaleiden päät alapinnalta vedellä. Asettele kaksi suikaletta ristiin täytteen päälle ja paina suikaleiden päät kiinni levyihin.
    Voitele tortut munalla ja paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa haaleana glögin kanssa tai kahvipöydän suolaisena.