• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Olut-juustofondue

Olut-juustofonduessa viini on korvattu oluella.
Olut-juustofondue
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata fonduepadassa voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot, joiden joukkoon sinappijauhe on sekoitettu. Älä anna ruskistua.
  2. Kaada pataan olut koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää juustoraasteet vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaista ja juustot sulaneet.
  4. Mausta chilikastikkeella ja tarkista suolan tarve. Nosta pata pöytään liekin päälle.
  5. Tarjoa lisänä paistettua, kuutioiksi leikattua Pirkka patonkia sekä erilaisia kasviksia paloiteltuina. Esimerkiksi kukkakaalia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, varsiselleriä ja porkkanaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal929 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja4,42 g
  • Rasvaa17,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille