Olut-juustofondue
Olut-juustofonduessa viini on korvattu oluella.
- 3 annosta
- alle 30 min
- 222 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
- 50gvoita
- 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlsinappijauhetta tai 2 tl sinappia
- 1plo(3,3 dl)ykkösolutta
- 2dlraastettua gruyérea tai cheddaria
- 1tlPirkka makeaa chilikastiketta
- (n. 1 tlsuolaa)
Valmistus
alle 30 min- Sulata fonduepadassa voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot, joiden joukkoon sinappijauhe on sekoitettu. Älä anna ruskistua.
- Kaada pataan olut koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
- Lisää juustoraasteet vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaista ja juustot sulaneet.
- Mausta chilikastikkeella ja tarkista suolan tarve. Nosta pata pöytään liekin päälle.
- Tarjoa lisänä paistettua, kuutioiksi leikattua Pirkka patonkia sekä erilaisia kasviksia paloiteltuina. Esimerkiksi kukkakaalia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, varsiselleriä ja porkkanaa.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 222 kcal929 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja4,42 g
- Rasvaa17,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi