• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Teeleivät eli scones

Teeleivät eli scones
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • alle 30 min
  • 245 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 2dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
    • 1dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 50gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 2 1/2dlmaitoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu, jäähtynyt rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää leipää leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa leivät veitsellä kevyesti painaen neljään osaan. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä voin, juuston tai marmeladin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia8,8 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille25