• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omar-sitruunamuffinit

Sitruunaisten muffinien kuorrute tehdään kermasta, johon sulatetaan omar-makeisia.
Omar-sitruunamuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 294 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl
    • 1sitruuna
    • 3kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 1dljuoksevaa rasvaseosta
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlPirkka vanilliinisokeria
    • 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä

Kuorrutus

    • 1dlkuohukermaa
    • 30(n. 150 g)Fazer Omar -makeista

Koristeeksi

    • makeisia, pähkinärouhetta tai koristerakeita

Lisäksi

    • 12Pirkka Amerikan muffinivuokaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori (1-2 tl) sekä purista puolesta sitruunasta mehu (1/2 dl).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää makeiset ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Valuta kuorrutus muffinien päälle. Koristele omar-sitruunamuffinit makeisilla, pähkinärouheella tai koristerakeilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 294 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia4,4 g
  • Hiilihydraatteja42,1 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Sitruunainen17.6.2017

    Semmoinen vinkki tuohon sitruunan puristamiseen että ei kannata halkaista vaan ensin rullaan sitruunaa pöytää vasten niin että mehu irtoaa. Seuraavaksi (esim. Hammastikulla) pistä reikä ihan keskelle sitruunan pohjaa. Kun puristat sitruunaa, mehua tulee ulos paljon enemmän ja käyttämättä jäävä sitruuna säilyy pidempään kuin halkaistuna. Tämä toimii loistavasti :)

  • Andy30.1.2017

    Oikein hyviä tuli. Kuorrutekin onnistui hyvin.

  • Nimetön käyttäjä6.3.2016

    onko hyviä