Mustaherukkapiirakka
Marjapiirakka on ikisuosikki, joka maistuu monenlaisissa tilanteissa. Mustaherukkapiirakan täytteeseen sopivat mainiosti muutkin marjat. N. 0,25€/annos.
12 annosta30 - 60 min249 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- 150gPirkka voita
- 1 1/2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 3/4dlkaurahiutaleita
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1/2dlsokeria
- 5dlmustaherukoita
Valmistus
30 - 60 min- Ota rasva ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 4,39 g
- Hiilihydraatteja28,5 g
- Rasvaa12,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Laitoin vielä 15 minuutiksi alalämmölle paistumaan mutta ei muutosta. Edelleen pohja ihan taikinainen. Ehkäpä yön yli jääkaapissa auttaa. Perusmurotaikinapohja parempi.
M, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kypsynyt. Piirakan paistoaika on ohjeellinen, koska uunien tehoissa on eroja ja myös piirakkavuoan materiaali vaikuttaa paistoaikaan. Keraamisessa piirakkavuoassa valmistettavan piirakan paistoaika on pidempi kuin esimerkiksi lasisessa tai metallisessa piirakkavuoassa valmistettaessa. Lasisen piirakkavuoan etuna on lisäksi se, että pohjan kypsymistä on mahdollista seurata paremmin vuoan pohjasta.
Jäi raakaksi vaikka pietin 5 minuuttia kauemmin.
Jäi sanomatta, että tein ihan tavalliseen piirakkavuokaan, reunat ei valunu pois. Joku kirjoitti tehneensä irtopohjavuokaan, ei kait näin matalaa piirakkaa irtopohjavuokaan.
Heips! Minunki piti tuo pohja tehdä itse, mutta sitten oikaisin ja ostin valmiin murotaikinan kun tuli vähän kiirus. Taikinan sulatin mikrossa. Täytteen tein tuossa muuten samanlailla, laitoin vain 2 kananmunaa. Lisäksi tein jauhoilla murutaikinan päälle, jonka siihen heti lätkäsin. Luulin, että se oli virhe kun minunkin täyte oli vielä ihan velliä vaikka olisi pitänyt olla valmis. Aattelin kun murutaikinasta sitä voitakin siihen suli. Piirakkapohjan ohjeessa oli lämmöksi sanottu 175 astetta. Annoin piirakalle vielä mahdollisuuden, eli aattelin jos lämmön nostaminen auttaisi kananmunia hyytymään ja nostin lämmön 200 asteeseen ja piirakan olla uunissa vielä n. 15 min. Ja kas siitähän tuli ihan loisto piirakka. Marjat oli vasta vähän aikaa pakkasesta pois olleet, joten aikas kohmeloita kun täytteen sekaan laitoin, eivät poksahdelleet. Ai joo, sokeria täytteeseen laitoin 1 desin, ei ollut liian makea.
Minullakin reunat valuivat alas irtopohjavuoassa. Luulen että olisi parempi tehdä piiras ilman reunoja niin, että kaataa täytettä "nauhana" ympäri piirakkaa, reunoja myöten, samoin marjat. TODELLA HYVÄN MAKUINEN KUITENKIN :)
Aivan kauhea katastrofipiirakka. Esipaiston jälkeen vuossa on tasainen lieju piirakan sijaan. En tuhlannut marjoja, vaan taikinalieju meni pönttöön.
Hei, huomasin saman kuin nimimerkki Nam eli taikina ei pysy reunoilla esipaistettaessa vaan valuu alas. Jospa yrittäis ilman pohjan esipaistoa? Tuoreet marjat eivät poksahdelleet ja ihana maku!
Hei nam ja Mummeli, ikävä kuulla, että reunat valuivat alas. Tarvittaessa reunat voi tukea esipaiston ajaksi esimerkiksi alumiinifoliosuikaleilla. Tai vaihtoehtoisesti piiraspohjan päälle voi laittaa leivinpaperin ja sen päälle herneitä tai paistokuulia esipaiston ajaksi.
hyvää on! pohja ei kyllä tosin pysy reunoilla vaikka sinne taikinaa laittaisi, uunissa valuu alaspäin.. tuoreilla marjoilla tein, ei poksahdellut ympäri uunia :)
Jos tämä oli testattu koekeittiössä, eikö olisi ollut syytä varoittaa, että marjat "räjähtävät" ympäri uunia? Vai olinko ainut, jolle kävi niin? Piirakka maistui erittäin hyvälle, mutta ei niin hyvälle että viitsisi sen jälkeen käyttää loppupäivän uunin siivoukseen.
Hei Harrastelijaleipuri, resepti on testattu pakastemarjoilla K-Koekeittiöllä, jolloin marjat eivät "räjähdelleet". Harmillista kuulla, että sinulle on tullut siivottavaa.