Mustaherukkapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Marjapiirakka on ikisuosikki, joka maistuu monenlaisissa tilanteissa. Mustaherukkapiirakan täytteeseen sopivat mainiosti muutkin marjat.
Ainekset
12 annosta
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | kaurahiutaleita tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
1 tlk (200 g) | tai |
1 | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
5 dl | mustaherukoita tai |
Valmistus
30 - 60 min
Ota rasva ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.
Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(66 arvostelua)
- yli 60 min3,4(44 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(92 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(76 arvostelua)
- yli 60 min3,4(7 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(42 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(21 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(112 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (85 arvostelua)
- M1 vuosi sittenLaitoin vielä 15 minuutiksi alalämmölle paistumaan mutta ei muutosta. Edelleen pohja ihan taikinainen. Ehkäpä yön yli jääkaapissa auttaa. Perusmurotaikinapohja parempi.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenM, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kypsynyt. Piirakan paistoaika on ohjeellinen, koska uunien tehoissa on eroja ja myös piirakkavuoan materiaali vaikuttaa paistoaikaan. Keraamisessa piirakkavuoassa valmistettavan piirakan paistoaika on pidempi kuin esimerkiksi lasisessa tai metallisessa piirakkavuoassa valmistettaessa. Lasisen piirakkavuoan etuna on lisäksi se, että pohjan kypsymistä on mahdollista seurata paremmin vuoan pohjasta.
- M1 vuosi sittenJäi raakaksi vaikka pietin 5 minuuttia kauemmin.
- Pike1 vuosi sittenJäi sanomatta, että tein ihan tavalliseen piirakkavuokaan, reunat ei valunu pois. Joku kirjoitti tehneensä irtopohjavuokaan, ei kait näin matalaa piirakkaa irtopohjavuokaan.
- Pike1 vuosi sittenHeips! Minunki piti tuo pohja tehdä itse, mutta sitten oikaisin ja ostin valmiin murotaikinan kun tuli vähän kiirus. Taikinan sulatin mikrossa. Täytteen tein tuossa muuten samanlailla, laitoin vain 2 kananmunaa. Lisäksi tein jauhoilla murutaikinan päälle, jonka siihen heti lätkäsin. Luulin, että se oli virhe kun minunkin täyte oli vielä ihan velliä vaikka olisi pitänyt olla valmis. Aattelin kun murutaikinasta sitä voitakin siihen suli. Piirakkapohjan ohjeessa oli lämmöksi sanottu 175 astetta. Annoin piirakalle vielä mahdollisuuden, eli aattelin jos lämmön nostaminen auttaisi kananmunia hyytymään ja nostin lämmön 200 asteeseen ja piirakan olla uunissa vielä n. 15 min. Ja kas siitähän tuli ihan loisto piirakka. Marjat oli vasta vähän aikaa pakkasesta pois olleet, joten aikas kohmeloita kun täytteen sekaan laitoin, eivät poksahdelleet. Ai joo, sokeria täytteeseen laitoin 1 desin, ei ollut liian makea.
- Elina P2 vuotta sittenMinullakin reunat valuivat alas irtopohjavuoassa. Luulen että olisi parempi tehdä piiras ilman reunoja niin, että kaataa täytettä "nauhana" ympäri piirakkaa, reunoja myöten, samoin marjat. TODELLA HYVÄN MAKUINEN KUITENKIN :)
- Katastrofipiirakka5 vuotta sittenAivan kauhea katastrofipiirakka. Esipaiston jälkeen vuossa on tasainen lieju piirakan sijaan. En tuhlannut marjoja, vaan taikinalieju meni pönttöön.
- mummeli5 vuotta sittenHei, huomasin saman kuin nimimerkki Nam eli taikina ei pysy reunoilla esipaistettaessa vaan valuu alas. Jospa yrittäis ilman pohjan esipaistoa? Tuoreet marjat eivät poksahdelleet ja ihana maku!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei nam ja Mummeli, ikävä kuulla, että reunat valuivat alas. Tarvittaessa reunat voi tukea esipaiston ajaksi esimerkiksi alumiinifoliosuikaleilla. Tai vaihtoehtoisesti piiraspohjan päälle voi laittaa leivinpaperin ja sen päälle herneitä tai paistokuulia esipaiston ajaksi.
- nam5 vuotta sittenhyvää on! pohja ei kyllä tosin pysy reunoilla vaikka sinne taikinaa laittaisi, uunissa valuu alaspäin.. tuoreilla marjoilla tein, ei poksahdellut ympäri uunia :)
- Harrastelijaleipuri5 vuotta sittenJos tämä oli testattu koekeittiössä, eikö olisi ollut syytä varoittaa, että marjat "räjähtävät" ympäri uunia? Vai olinko ainut, jolle kävi niin? Piirakka maistui erittäin hyvälle, mutta ei niin hyvälle että viitsisi sen jälkeen käyttää loppupäivän uunin siivoukseen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei Harrastelijaleipuri, resepti on testattu pakastemarjoilla K-Koekeittiöllä, jolloin marjat eivät "räjähdelleet". Harmillista kuulla, että sinulle on tullut siivottavaa.