Mustaherukkapiirakka
Marjapiirakka on ikisuosikki, joka maistuu monenlaisissa tilanteissa. Mustaherukkapiirakan täytteeseen sopivat mainiosti muutkin marjat. N. 0,25€/annos.
- 12 annosta
- 30 - 60 min
- 249 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- 150gPirkka voita
- 1 1/2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 3/4dlkaurahiutaleita
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1/2dlsokeria
- 5dlmustaherukoita
Valmistus
30 - 60 min- Ota rasva ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 4,39 g
- Hiilihydraatteja28,5 g
- Rasvaa12,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Minullakin reunat valuivat alas irtopohjavuoassa. Luulen että olisi parempi tehdä piiras ilman reunoja niin, että kaataa täytettä "nauhana" ympäri piirakkaa, reunoja myöten, samoin marjat. TODELLA HYVÄN MAKUINEN KUITENKIN :)
Aivan kauhea katastrofipiirakka. Esipaiston jälkeen vuossa on tasainen lieju piirakan sijaan. En tuhlannut marjoja, vaan taikinalieju meni pönttöön.
Hei, huomasin saman kuin nimimerkki Nam eli taikina ei pysy reunoilla esipaistettaessa vaan valuu alas. Jospa yrittäis ilman pohjan esipaistoa? Tuoreet marjat eivät poksahdelleet ja ihana maku!
Hei nam ja Mummeli, ikävä kuulla, että reunat valuivat alas. Tarvittaessa reunat voi tukea esipaiston ajaksi esimerkiksi alumiinifoliosuikaleilla. Tai vaihtoehtoisesti piiraspohjan päälle voi laittaa leivinpaperin ja sen päälle herneitä tai paistokuulia esipaiston ajaksi.
hyvää on! pohja ei kyllä tosin pysy reunoilla vaikka sinne taikinaa laittaisi, uunissa valuu alaspäin.. tuoreilla marjoilla tein, ei poksahdellut ympäri uunia :)
Jos tämä oli testattu koekeittiössä, eikö olisi ollut syytä varoittaa, että marjat "räjähtävät" ympäri uunia? Vai olinko ainut, jolle kävi niin? Piirakka maistui erittäin hyvälle, mutta ei niin hyvälle että viitsisi sen jälkeen käyttää loppupäivän uunin siivoukseen.
Hei Harrastelijaleipuri, resepti on testattu pakastemarjoilla K-Koekeittiöllä, jolloin marjat eivät "räjähdelleet". Harmillista kuulla, että sinulle on tullut siivottavaa.