MustaherukkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukkapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Marjapiirakka on ikisuosikki, joka maistuu monenlaisissa tilanteissa. Mustaherukkapiirakan täytteeseen sopivat mainiosti muutkin marjat.

    Ainekset

    12 annosta
    150 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    kaurahiutaleita
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    1 tlk (200 g)
     
    tai
    1
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    5 dl
     
    mustaherukoita
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ota rasva ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.
    Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
    Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista vielä noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
      Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      1,35/kpl
      1,35/kg
    • Elovena kaurahiutaleita 2 kg
      Elovena kaurahiutaleita 2 kg
      4,65/kpl
      2,33/kg
    • Elovena iso kaurahiutale 900 g
      Elovena iso kaurahiutale 900 g
      3,95/kpl
      4,39/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,15/kpl
      5,37/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (85 arvostelua)

    • M
      1 vuosi sitten
      Laitoin vielä 15 minuutiksi alalämmölle paistumaan mutta ei muutosta. Edelleen pohja ihan taikinainen. Ehkäpä yön yli jääkaapissa auttaa. Perusmurotaikinapohja parempi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      M, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kypsynyt. Piirakan paistoaika on ohjeellinen, koska uunien tehoissa on eroja ja myös piirakkavuoan materiaali vaikuttaa paistoaikaan. Keraamisessa piirakkavuoassa valmistettavan piirakan paistoaika on pidempi kuin esimerkiksi lasisessa tai metallisessa piirakkavuoassa valmistettaessa. Lasisen piirakkavuoan etuna on lisäksi se, että pohjan kypsymistä on mahdollista seurata paremmin vuoan pohjasta.
    • M
      1 vuosi sitten
      Jäi raakaksi vaikka pietin 5 minuuttia kauemmin.
    • Pike
      1 vuosi sitten
      Jäi sanomatta, että tein ihan tavalliseen piirakkavuokaan, reunat ei valunu pois. Joku kirjoitti tehneensä irtopohjavuokaan, ei kait näin matalaa piirakkaa irtopohjavuokaan.
    • Pike
      1 vuosi sitten
      Heips! Minunki piti tuo pohja tehdä itse, mutta sitten oikaisin ja ostin valmiin murotaikinan kun tuli vähän kiirus. Taikinan sulatin mikrossa. Täytteen tein tuossa muuten samanlailla, laitoin vain 2 kananmunaa. Lisäksi tein jauhoilla murutaikinan päälle, jonka siihen heti lätkäsin. Luulin, että se oli virhe kun minunkin täyte oli vielä ihan velliä vaikka olisi pitänyt olla valmis. Aattelin kun murutaikinasta sitä voitakin siihen suli. Piirakkapohjan ohjeessa oli lämmöksi sanottu 175 astetta. Annoin piirakalle vielä mahdollisuuden, eli aattelin jos lämmön nostaminen auttaisi kananmunia hyytymään ja nostin lämmön 200 asteeseen ja piirakan olla uunissa vielä n. 15 min. Ja kas siitähän tuli ihan loisto piirakka. Marjat oli vasta vähän aikaa pakkasesta pois olleet, joten aikas kohmeloita kun täytteen sekaan laitoin, eivät poksahdelleet. Ai joo, sokeria täytteeseen laitoin 1 desin, ei ollut liian makea.
    • Elina P
      2 vuotta sitten
      Minullakin reunat valuivat alas irtopohjavuoassa. Luulen että olisi parempi tehdä piiras ilman reunoja niin, että kaataa täytettä "nauhana" ympäri piirakkaa, reunoja myöten, samoin marjat. TODELLA HYVÄN MAKUINEN KUITENKIN :)
    • Katastrofipiirakka
      5 vuotta sitten
      Aivan kauhea katastrofipiirakka. Esipaiston jälkeen vuossa on tasainen lieju piirakan sijaan. En tuhlannut marjoja, vaan taikinalieju meni pönttöön.
    • mummeli
      5 vuotta sitten
      Hei, huomasin saman kuin nimimerkki Nam eli taikina ei pysy reunoilla esipaistettaessa vaan valuu alas. Jospa yrittäis ilman pohjan esipaistoa? Tuoreet marjat eivät poksahdelleet ja ihana maku!
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hei nam ja Mummeli, ikävä kuulla, että reunat valuivat alas. Tarvittaessa reunat voi tukea esipaiston ajaksi esimerkiksi alumiinifoliosuikaleilla. Tai vaihtoehtoisesti piiraspohjan päälle voi laittaa leivinpaperin ja sen päälle herneitä tai paistokuulia esipaiston ajaksi.
    • nam
      5 vuotta sitten
      hyvää on! pohja ei kyllä tosin pysy reunoilla vaikka sinne taikinaa laittaisi, uunissa valuu alaspäin.. tuoreilla marjoilla tein, ei poksahdellut ympäri uunia :)
    • Harrastelijaleipuri
      5 vuotta sitten
      Jos tämä oli testattu koekeittiössä, eikö olisi ollut syytä varoittaa, että marjat "räjähtävät" ympäri uunia? Vai olinko ainut, jolle kävi niin? Piirakka maistui erittäin hyvälle, mutta ei niin hyvälle että viitsisi sen jälkeen käyttää loppupäivän uunin siivoukseen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hei Harrastelijaleipuri, resepti on testattu pakastemarjoilla K-Koekeittiöllä, jolloin marjat eivät "räjähdelleet". Harmillista kuulla, että sinulle on tullut siivottavaa.